Υπόθεση Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: Άγνωστοι Παραβίασαν Την Κεντρική Είσοδο Του Λόφου

Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας σημειώθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Σήμερα (8/11) το πρωί εντοπίσθηκαν ίχνη παραβίασης της κεντρικής εισόδου του λόγου, γεγονός που δείχνει πως αυτοκίνητα ανέβηκαν για άλλη μια φορά στο εκκλησάκι, στο οποίο έχουν γίνει παράνομες εργασίες υπερκατασκευής.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα των αυθαιρεσιών στο ιστορικό ξωκκλήσι της πόλης, σφράγισε την κεντρική είσοδο του λόφου, επιτρέποντας την μόνο σε περιπατητές, μέσα από την πόρτα των πεζών. Ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως παραβίασαν την σιδερόπορτα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς έχει δημιουργηθεί μια υπερκατασκευή που αλλοιώνει το ιστορικό εκκλησάκι και που -σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα αναστολής οικοδομικών αδειών στη Β’ Ζώνη του Υμηττού- είναι παράνομη.

Σε που εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, γίνεται λόγος για «νέες αυθαιρεσίες», ενώ αναφέρεται πως οι δράστες θα βρεθούν και θα αντιμετωπίσουν όλες τις έννομες συνέπειες.

«Ο Δήμος ασφάλισε πάλι την συρόμενη θύρα αφήνοντας ανοιχτή την θύρα διέλευσης των πεζών, που επιθυμούν να περάσουν, με δική τους ευθύνη.
Σε μια ευνομούμενη κοινωνία κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αυθαιρεσίες και παρανομίες, μέσα σε προστατευόμενο δασικό χώρο και φυσικά οι αυθαιρετούντες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και πολίτες της Ηλιούπολης έχουν καταδικάσει την αυθαίρετη κατασκευή, ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επίμαχο σημείο την Κυριακή 10/11/2019 και ώρα 12.

ΠΗΓΗ:ilioupolinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here