Βύρωνας-Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού για τον τραυματισμό του μαθητή

periagogis2

Αγαπητοί γονείς,
εχθές στο σχολείο μας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας μαθητής της Ε’ τάξης την ώρα του διαλείμματος, αφού χτύπησε και άνοιξε το κούτελό του σε μια μεταλλική κολόνα στην περίφραξης του σχολείου.

Η Διεύθυνση του σχολείου έχει – εδώ και δύο χρόνια σχεδόν – ζητήσει την αντικατάσταση της ακατάλληλης περίφραξης, η οποία είχε χαλάσει από την πτώση δέντρου, στέλνοντας πολλά χαρτιά και mail στην Τεχνική Υπηρεσία. Στις 2/10 έστειλε το τελευταίο mail ζητώντας ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ την επέμβαση του Δήμου. Με τη σειρά μας και εμείς, έχουμε από καιρό καταθέσει το ίδιο αίτημα, με τελευταία ημερομηνία ερώτησης στις 6/11. Το συρματόπλεγμα αλλά και τα κάγκελα που βρίσκονται επί της Κωνσταντιλιέρη είναι λάθος τοποθετημένα, ξηλωμένα και μπαλωμένα πρόχειρα, σαπισμένα και ετοιμόρροπα. Οι μεταλλικές σωλήνες που στηρίζουν το πλέγμα είναι τοποθετημένες λάθος, με αποτέλεσμα οι βίδες να προεξέχουν, και πολλά από τα σύρματα είναι σπασμένα και πετάγονται.

Από την πλευρά της, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει έρθει και έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, έχει καταγράψει 4-5 φόρες το αίτημα αλλά… Έπρεπε να γίνει το κακό!!

Βέβαια, έχουμε και άλλη παγίδα στο προαύλιο! Ήδη, από αρχές Σεπτέμβρη περιμένουμε την τουαλέτα του νηπιαγωγείου και ο κηπάκος μας έχει αυτή την όψη. Μπάζα, σκουριασμένα σίδερα και δέντρα που βρίσκονται στον αέρα!!

Δυστυχώς, ερχόμαστε στην άσχημη θέση να διαπιστώσουμε και να καταγγείλουμε πάλι τα αυτονόητα! Ότι πρέπει να περιμένουμε χρόνια και να κάνουμε ένα σωρό αιτήσεις προκειμένου να επιδιορθώνονται οι ζημιές και να συντηρούνται τα σχολεία μας. Ότι ο Δήμος αρκείται σε μπαλώματα και δεν προχωράει σε ουσιαστικά έργα, ζητώντας από γονείς και δασκάλους να βάλουν πλάτη. Ότι τελικά δεν υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία μας!

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα σχολεία στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Σχολικό Νοσηλευτή!! Το δικό μας είναι ένα από τα τυχερά, αφού έχουμε νοσηλευτή ο οποίος έχει βοηθήσει και στην οργάνωση του φαρμακείου μας με αποτέλεσμα να είναι πλήρως εξοπλισμένο. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα το Υπουργείο και η πολιτεία δεν έχουν δει την ανάγκη ύπαρξης ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι ευθύνες είναι σοβαρές και βαραίνουν τους πραγματικά υπεύθυνους. Σαν σύλλογος γονέων, κρίνοντας αναγκαία τη συνεργασία όλων μας, καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις μας και να επικοινωνούν με τα μέλη για ζητήματα που αφορούν την των παιδιών μας και την ποιότητα της σχολικής ζωής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here