Βύρωνας: Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Βουλιαγμένη

0
261

Εν όψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ το σωματείο εργαζομένων του Δήμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων. Γνήσιο συνέδριο στη ΓΣΕΕ δεν γίνεται με εργοδοτικές, κρατικές παρεμβάσεις. Με νόθους αντιπρόσωπους και παρουσία των ΜΑΤ.

Δύσκολα θα βρεθούν εργαζόμενοι που να είναι ικανοποιημένοι από τη δράση και το ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ε. Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. που ισοπέδωσαν εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα και επέβαλαν τις βάσεις για επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κινείται στα πλαίσια της αστικής, εργοδοτικής και κυβερνητικής πολιτικής μακριά και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Προωθεί την κοινωνική συμμαχία μεταξύ εργατών και εργοδοτών, καλλιεργεί την εργασιακή ειρήνη, τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
Χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη σε αυτή την ηγεσία, δεν συμμετέχουν στα δρώμενα και τις πρωτοβουλίες της.

Η ανυπόληπτη στα μάτια των εργαζομένων διορισμένη από τα δικαστήρια ηγεσία της ΓΣΕΕ με απόφαση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ ΕΑΚ οργανώνει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 25 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο Απόλλων στο Καβούρι, διάρκειας μιας ημέρας, με διαδικασίες εξπρές, μόνο και μόνο για την εκλογή νέας ηγεσίας. Έχουν καλέσει να παραβρεθεί ο και όλος ο επίσημος πολιτικός κόσμος. Στην προσπάθεια τους να καθορίσουν τους συσχετισμούς σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν σύνεδροι που προέρχονται από σωματεία – σφραγίδες, ενώ κάποιοι έχουν ταυτόχρονα και επιχειρηματική δραστηριότητα. Το συνέδριο θα γίνει υπό την ισχυρή προστασία των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες για τα πεπραγμένα τους.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση φανερώνει τον εκφυλισμό και τη σήψη του συνδικαλιστικού κινήματος. Αποκαλύπτει τις μάχες των μηχανισμών μακριά από τους εργαζόμενους, για τα προνόμια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της παρέμβασης στον κόσμο της εργασίας. Στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα μας, μας αποπροσανατολίζει και ενισχύει τη διαίρεση μεταξύ μας, πρέπει επιτέλους να περάσει στο παρελθόν.

Τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα που δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά δεν αντιμετωπίζονται με κομματικούς στρατούς , ούτε με προσφυγές στα αστικά δικαστήρια όπως κάνει το ΠΑΜΕ. Αντιμετωπίζονται συνδικαλιστικά, από τα ίδια τα μέλη των συνδικάτων.

Όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πειστούν και θελήσουν να πάρουν μέρος στα συνδικάτα και με δημοκρατικές διαδικασίες εκλεγούν την ηγεσία τους. Ηγεσία που θα λογοδοτεί, θα ελέγχεται, θα έχει περιορισμένη θητεία και θα εναλλάσσεται.
Δυστυχώς όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να πετάξουμε αυτήν την πολιτική και τα εκφυλιστικά φαινόμενα από τον συνδικαλισμό αυτό και να τον υπερβούμε σε αγωνιστική ανεξάρτητη ταξική κατεύθυνση βάζοντας μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και τις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες μας. ΔΕΝ μας αφήνουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί π.χ. κυβερνήσεις, εργοδότες, κόμματα, που μας θέλουν ελεγχόμενους, καθοδηγούμενους και όχι χειραφετημένους, ικανούς οι ίδιοι να αποφασίζουμε μέσα από τα συνδικάτα μας για μια ζωή με δικαιώματα . Δεν θέλουν η εργατική τάξη να είναι τάξη για τον εαυτό της.

Διέξοδο σε αυτή την παρακμή μπορεί να δώσει η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα. Η πάλη για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για ενιαία συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα χέρια των εργαζομένων”.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Χρήστος Μπίκα Πελαγία
Φεβρουάριος 2020