Βάσεις 2019: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας

0
235

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, που θα καθορίσουν τις Βάσεις 2019, αναρτήθηκαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (28.06.2019) στα λύκεια της χώρας, καθώς και στο site του .

Πλέον, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, να κάνουν τις τελικές επιλογές τους στο μηχανογραφικό και να περιμένουν τις… βάσεις 2019. Μαζί με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας και τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων.

Βάσεις 2019: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Επιλέγετε τον Προσανατολισμό και τα εξεταζόμενα μαθήματα και ως γραπτό βαθμό γράφετε στη σχετική θέση το βαθμό του κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου.

Σημαντική Παρατήρηση:

Για τους δεκαδικούς αριθμούς χρησιμοποιήστε την τελεία ως υποδιαστολή. Για παράδειγμα γράφουμε: 17.6

Ειδικά μαθήματα:

Για τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, όπως και για την Αρμονία και τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ο βαθμός που πρέπει να καταχωρήσετε στην παρακάτω φόρμα είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών στα δύο μαθήματα, στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.

Υπολογίστε τα μόρια σας εδώ

Τι δείχνουν τα στατιστικά

Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα Μαθηματικά και η Βιολογίασημειώθηκαν οι χαμηλότερες βαθμολογίες. Όπως φαίνεται τους παρακάτω πίνακες, στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο μάθημα της Βιολογίας το 62,72% έγραψε κάτω από τη βάση.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά το 73,96% έγραψε κάτω από τη βάση και στη Βιολογία το ποσοστό είναι 71,92%!

Όλα τα στατιστικά σε αρχεία excel (πατήστε πάνω στα link για να τα δείτε)

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΕΠΑΛ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΕΠΑΛ-2019, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Βήμα προς βήμα πώς θα δείτε τις βαθμολογίες

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους «άνοιξε» λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους (http://results.it.minedu.gov.gr).

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούςχαρακτήρες.

Οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Το μηχανογραφικό

Αφού υπολογίσουν τα μόριά τους με βάση τις βαθμολογίες, οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν την τελική συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Από την ερχόμενη Πέμπτη4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγειτη Δευτέρα15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here