Τρομακτικές αποκαλύψεις από τον Τσελέντη: «Ακούμε ήχους, αναβλύζει ζεστό νερό!» – Έρχεται μεγάλος σεισμός;

0
201

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης έκανε τρομακτικές αποκαλύψεις για τις έρευνές του και για την πιθανότητα να υπάρξει μεγάλος σεισμός. Το ζεστό νερό που αναβλύζει και οι ήχοι που ακούνε οι επιστήμονες.

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραίως».

«Το είχαμε πει ότι περιμένουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα από τον Φεβρουάριο στην Ηλεία. Και τη βλέπουμε τώρα. Λέω ότι είναι αρκετά πιθανό ένα μεγαλύτερο γεγονός στην περιοχή. Ακούμε ήχους, βλέπουμε ζεστό νερό να αναβλύζει, ξέρουμε ότι την τελευταία 20ετία βγάζει εξάρια, και ακούω υπευθύνους να λένε ότι δεν θα γίνει πάνω από 5 Ρίχτερ. Είναι εγκληματικό! Η Ελλάδα είναι σεισμική χώρα και λέω στους πολίτες να είστε σε αναμμένα κάρβουνα, όσοι δεν έχετε πάρει κάποια μέτρα».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό δυναμικό μεγάλο. Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Αναφέρομαι στις υποδομές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Παθαίνουν ζημιές τα σχολεία με τους σεισμούς, αλλά ευτυχώς οι μαθητές δεν είναι μέσα».

Η έντονη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται στην περιοχή της Ηλείας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Μόνο την Τετάρτη έκαναν την εμφάνισή τους κοντά στην περιοχή της Κυλλήνης νέοι σεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος τα 4,1 Ρίχτερ, ενώ οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για προσεισμούς.

Ο σεισµολόγος και µέλος της Επιτροπής Εκτίµησης Σεισµικού Κινδύνου, Γεράσιµος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης».

Ανησυχία στη Δυτική Ελλάδα

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στη Δυτική Ελλάδα είναι το γεγονός, ότι από τις 7 το πρωί της Τρίτης μέχρι χθες Τετάρτη στις 7 το πρωί είχαν σημειωθεί συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις, με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3.4 Ρίχτερ.

Η προτελευταία, που έγινε αισθητή και στην Πάτρα, καταγράφηκε στις 05:24 και ήταν της τάξης των 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

youweekly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here