Τρίτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές – Χωρίς προβλήματα η είσοδος στην πλατφόρμα

0
24

Σήμερα έχουν συνδεθεί 35.000 τμήματα και πάνω από 700.000 χρήστες

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς περιμένουν να δουν αν σήμερα, τρίτη ημέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα λειτουργήσει ομαλά το σύστημα, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο Παιδείας.

Δεν έλειψαν και χθες τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Σε λειτουργία βρέθηκαν χθες 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν και επιλύθηκαν άμεσα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες. Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Σε «επίθεση» που δέχτηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο οφείλονται τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην τηλεκπαίδευση. Δεύτερη ημέρα χθες, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με την Webex να έχει αποκαταστήσει το πρόβλημα της πρώτης ημέρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μάλιστα, σε λειτουργία βρέθηκαν περισσότερες τάξεις, καθώς μπήκαν και περισσότεροι εκπαιδευτικοί από αυτούς που διδάσκουν, οι οποίοι προετοιμάζουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν μετά την πρώτη ώρα διδασκαλίας, καθώς «μπαίνουν» στο σύστημα και μαθητές από την κεντρική Ευρώπη από κράτη που έχουμε διαφορά ώρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος, με το υπουργείο Παιδείας να είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Γενική Γραμματέας, Αναστασία Γκίκα.

Για πρόβλημα μικρότερης έκτασης έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 η  Σοφία Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με την υφυπουργό «παραμένουν τα τεχνικά ζητήματα» διευκρινίζοντας ότι αφορούν «και στα αστικά κέντρα και στην επαρχία».

Νέες οδηγίες:

Εν τω μεταξύ χθες το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα  σχετικά με τις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα».

Όπως τονίζεται, «εξαιτίας διαπιστωμένης υπέρχρησης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης, που είναι πρωτοφανείς σε όλο τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here