Τραγωδία στο Ίλιον: Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού!

0
203

Για σημάδια στο μέτωπο του παιδιού που δείχνουν μια τέτοια προσπάθεια μιλά ο ιατροδικαστής – «Έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από ένα ασφυκτικό μηχανισμό» είπε ο Νίκος Καλογριάς


Με όση δύναμη έχουν οι δυο γονείς του άτυχου αγοριού που πέθανε από ασφυξία στο Ίλιον ετοιμάζονται για το τελευταίο αντίο την Πέμπτη το πρωί.

Το 2,5 ετών αγοράκι που ακόμη δεν είχε βαπτιστεί αλλά θα έπαιρνε το όνομα Αχιλλέας βρήκε τραγικό θάνατο όταν κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στο σπίτι του.

Σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά στο protothema.gr είναι συγκλονιστικές για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε το παιδί αλλά και κατά πόσο υπέφερε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο-φέρετρο:

«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από ένα ασφυκτικό μηχανισμό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου είναι μια διαδικασία πραγματικά επώδυνη. Η ασφυξία δεν συμβαίνει στιγμιαία, δεν είναι μια ανακοπή, άρα σημαίνει ότι κρατάει κάποιο χρόνο που είναι από λεπτά μέχρι και παραπάνω. Αυτό έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχει ο χώρος να έχει κάποιο λίγο οξυγόνο. Υπήρχαν κάποια σημάδια τα οποία χαρακτηρίζονται ιατροδικαστικά ότι είναι περιθανάτια στο μέτωπο του παιδιού και αυτά εκτιμούμε ότι είναι σημάδια από τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά του παιδιού να απεγκλωβιστεί» είπε στο protothema.gr ο Νίκος Καλογριάς .

«Ουρλιάζαμε, η γυναίκα μου έπαθε νευρικό σοκ»

«Το πήρα το παιδάκι, ουρλιάζαμε» περιέγραψε την Τριτη στο protothema.gr ο πατέρας του αγοριού τις πρώτες στιγμές όταν το εντόπισε μαζί με τη σύζυγό του,χωρίς τις αισθήσεις του.

«Εγώ έλεγα στην γυναίκα μου να ηρεμήσει γιατί έπαθε νευρικό σοκ. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Το είχα γυρίσει μήπως είχε πνιγεί γιατί εγώ τα σαλάκια του, τα άκουγα. Εκανα την καρδούλα του να την ακούσω, δεν την άκουσα. Έβαλα ρούχα, το πήρα το παιδί, το πρώτο που είχα στο μυαλο μου ήταν η κλινική εδώ κοντά γιατί το παιδί ή είχε πεθάνει ή πέθαινε» .

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here