Σήμερα Τρίτη θα κηδευτεί ο Δημήτρης Χριστόφιας

0
196

Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία


Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (25/06) ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (21/06) σε ηλικία 72 ετών.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία. Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, μετά τις 15:00 το μεσημέρι στο κοιμητήριο Εγκωμής.

Στην κηδεία θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Δημήτρη Χριστόφια
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν από τον περασμένο Απρίλιο στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Μεταμοσχευτική Μονάδα, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας παρουσιάσει σημαντική αναπνευστική επιβάρυνση. Ακολούθως, κρίθηκε αναγκαία η μηχανική υποστήριξή του με αναπνευστήρα και τέθηκε στη διασωλήνωση.

Αναστασιάδης για Χριστόφια
Με το δικό του τρόπο αποχαιρέτησε το Δημήτρη Χριστόφια και ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, το οποίο ανοίχθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη γιατί σήμερα αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό ‘αντίπαλο’ που τον διέκρινε ο πατριωτισμός, το ήθος και η εντιμότητα. Η ιστορία είναι ο αδέκαστος κριτής και είμαι βέβαιος πως θετική θα είναι η αποτίμηση της για την προσφορά του Δημήτρη Χριστόφια, σαν ηγέτη της Αριστεράς, σαν Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σαν Ανθρώπου».

eleftherostypos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here