Σε επιφυλακή η Αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ÅêêÝíùóç ôïõ êôßñéïõ êáé ðñïóáãùãÝò áðü ôçí ÅëëçíéêÞ Áóôõíïìßá, óôï Ðïëõôå÷íåßï, üðïõ ôï âñÜäõ ôçò ÐÝìðôçò åß÷áí ìðåé êáé åß÷áí êÜíåé êáôÜëçøç ðåñßðïõ 40 Üôïìá äéáìáñôõñüìåíá ãéá ôçí áðüöáóç ôçò êõâÝñíçóçò íá ìçí åïñôáóôåß öÝôïò ç åðÝôåéïò ôçò åîÝãåñóçò, ÐáñáóêåõÞ 13 Íïåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
periagogis2

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αστυνομία για την αποφυγή συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου εν μέσω του γενικού lockdown για την αποφυγή της εξάπλωσης της κορονοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την Τρίτη θα βρίσκονται στους δρόμους περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ drones κι ελικόπτερα θα επιτηρούν τους δρόμους από ψηλά.

Η εντολή που θα δοθεί στους αστυνομικούς θα είναι αρχικά να προειδοποιούν τους διαδηλωτές και σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις να προχωρούν σε και προσαγωγές.

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων

Εκδόθηκε η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη για την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, η οποία προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ για όσους την παραβιάσουν, ανεξαιρέτως, είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συνάθροιση, άνω των τεσσάρων ατόμων.

Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα το πρωί (06:00) έως την Τετάρτη το βράδυ (21:00).

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε για την απαγόρευση αναφέρεται:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

-διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

-διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here