«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΕΦΤΑ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΙΚΗΤΟΣ» – Φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων, Θέατρο,Πέμπτη 20 Ιουνίου, Ώρα: 21:00.

0
270

Από την ομάδα AHERUSIAΚείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος-Βορέας Μελάς 

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα- ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης.

 Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την video art, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επαναφέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.

 Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, «PROMETHEUS – Seven Principles On How To Be Invincible». Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.  Η ιστορία του έργου περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στη συνείδηση και τη φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο.

Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή… για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.festivalvraxon.gr/show.php?id=4

πηγή:dimosbyrona.grh

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here