Πολυτεχνείο: Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛΑΣ με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός

0
213

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» φέτος, καθώς θα πάρουν μέρος στα αυστηρά μέτρα για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, ήδη έχει ληφθεί απόφαση να περιφρονηθούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυστηρά μέτρα προστασίας των αστυνομικών τμημάτων.

Φέτος, αλλάζουν τα δεδομένα καθώς δεν θα υπάρχουν παραδοσιακά κρησφύγετα και ορμητήρια αντιεξουσιαστών λόγω των επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κτήρια υπό κατάληψη, στην  καθώς και την αλλαγή του νόμου για το άσυλο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν περιφερειακά χτυπήματα σε τμήματα και γι' αυτό το λόγο απομακρύνουν τα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ οι άνδρες ασφαλείας θα πρέπει να έχουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας στις σκοπιές.

Οι αναλυτές της Κατεχάκη διαπιστώνουν ότι φέτος θα υπάρχει αρκετή ένταση και η περιοχή των Εξαρχείων «μυρίζει μπαρούτι».

Η πλατεία και οι ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης. Και τα δυο αυτά σημεία είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν και γι´ αυτό το λόγο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone αναμένεται να δίνουν συνεχώς εικόνα από τα συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μεγάλη σημασία θα δώσουν οι Αρχές και στους προέλεγχους στους σταθμούς του Μετρό.

Και φέτος μόλις θα ξεκινήσει η πορεία, αστυνομικές δυνάμεις θα την πλαισιώσουν ενώ πιο αυστηρή θα είναι η πλαισίωση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Μηδενική ανοχή θα υπάρξει στα άτομα που θα επιχειρήσουν καταστροφές περιουσιών ενώ οι εντολές είναι σαφής για την προστασία καταστημάτων.

Τα δημόσια κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα προστατεύονται από το προηγούμενο βράδυ ενώ παρατηρητές θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία για να δίνουν εικόνα της κατάστασης αλλά και υπόπτων ατόμων.

Πηγή: Cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here