Ποια Έργα Θα προτείνει ο Δήμος Ηλιούπολης για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

0
40

Πλούσιος φαίνεται πως θα είναι ο φάκελος που θα καταθέσει ο Δήμος Ηλιούπολης στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μια σειρά από σημαντικές μελέτες για μεγάλα έργα της πόλης.

Ο Δήμος σχεδιάζει να διεκδικήσει αρκετά κονδύλια για μελέτες από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ρίχνοντας το βάρος στον τομέα της ς και του πολιτισμού, καθώς οι πλειονότητα των προτάσεων που θα σταλούν προς έγκριση αφορά μελέτες για την δημιουργία σχολικών μονάδων, τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων καθώς και για δημιουργία δομών πολιτισμού.

Οι Προτάσεις Της Δημοτικής Αρχής
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, για τον τομέα της παιδείας, ο Δήμος Ηλιούπολης θα προτείνει τη χρηματοδότηση μελετών που αφορούν τα εξής:

Την επέκταση αιθουσών του 7ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων Ηλιούπολης στο οικόπεδο επάνω από το σχολικό συγκρότημα.
Τη δημιουργία διθέσιου Νηπιαγωγείου στο ίδιο οικόπεδο.
Την επέκταση αιθουσών στο 8ο και 17ο Δημοτικά σχολεία Ηλιούπολης
Την εκτενή συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε όλα τα σχολεία της πόλης
Ειδικές εργασίες αναβάθμισης του ειδικού σχολείου

Τέλος, προς ένταξη στο πρόγραμμα «Τρίτσης» οδεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι πρώτες μελέτες για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο οικόπεδο απέναντι από την πλατεία του ΙΚΑ. Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση του Δήμαρχου, ο οποίος, μάλιστα, πριν ένα χρόνο είχε κοστολογίσει το έργο περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσοντάς το μάλιστα και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Με το συγκεκριμένο οικόπεδο, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα κυριότητας, καθώς αποτελεί ένα από τα δημοτικά «φιλέτα» που ανήκουν τυπικά στην ΕΤΑΔ (θυγατρική του υπερταμείου), με τον Δήμο Ηλιούπολης να διεκδικεί εδώ και καιρό την πλήρη παραχώρηση της κυριότητας για αξιοποίηση.
ilioupolinews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here