Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης θετών γονέων

0
13

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης θετών γονέων από την Περιφέρεια Αττικής, ως μέσο πρόληψης και κατάργησης του ιδρυματισμού και διασφάλισης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των παιδιών.

Ειδικότερα η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων υλοποίησε 5 τμήματα εκπαίδευσης για υποψήφιους θετούς γονείς, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2020.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας epresence.gov.gr Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 0 ωρών με 6 θεματικές ενότητες και εκπαιδεύτηκαν 115 υποψήφιοι θετοί γονείς.

Στόχος των προγραμμάτων επιμόρφωσης ήταν να προετοιμάσουν τους υποψήφιους θετούς γονείς για την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που σχετίζεται με την υιοθεσία. Οι εκπαιδευτές ήταν όλοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν πιστοποιηθεί με σχετική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή των υποψηφίων θετών στο Εθνικά Μητρώα Υιοθεσίας και εν συνεχεία στην διαδικασία σύνδεσης τους με παιδιά. Σημειώνεται ότιθΘα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για υποψήφιους
ανάδοχους γονείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here