Παναγιωτόπουλος: Να καλυφθεί το τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΠΥΥ

0
4

Για το τεστ κορονοϊού μίλησε το πρωί της Πέμπτης (8/10) ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος ζητώντας να καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ήδη τα νοσοκομεία Παίδων έχουν κατακλυστεί από απλά περιστατικά για τη διενέργεια τεστ και καθώς έρχεται ο χειμώνας είναι δραματική ανάγκη τα απαραίτητα τεστ να καλύπτονται από τα ταμεία δηλαδή από τον ΕΟΠΥΥ και να γίνονται και σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση επιδημιολογικά» ανέφερε και εξήγησε «βρισκόμαστε στον προθάλαμο της χειμερινής περιόδου κάνει τα πράγματα οξύτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο η μονοσήμαντη επιμονή στην ατομική ευθύνη δεν αποδίδει ούτε είναι σωστή αρχή Δημόσιας Υγείας, αλλά σε αυτή τη φάση είναι δραματικά αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει τους πολίτες, καθώς υπάρχει και η πανδημική κόπωση εντοπίζει και ο ΠΟΥ.

«Απαιτείται πιο εύκολη πρόσβαση των πολιτών στη διενέργεια τεστ για κορονοϊό και ιδιαίτερα για τους μαθητές που πάνε στο σχολείο» δήλωσε αναφέροντας πως η κατεύθυνση είναι τα παιδιά ακόμη και με λίγα σχετικά συμπτώματα, όπως έναν πυρετό πάνω από 37,5 να πηγαίνουν στο γιατρό και αν ο γιατρός κρίνει να κάνουν το τεστ.

«Αυτό σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμο στον τόπο κατοικίας τους. Να μην πρέπει να συνωστίζονται στα νοσοκομεία για να κάνουν το τεστ» είπε.

«Είναι δραματική η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν μπορεί ο γονέας να πληρώνει τεστ για το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο λοίμωξης για το παιδί του και μετά για το δεύτερο ή για το τρίτο παιδί του» σημείωσε.

newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here