Ώρες αγωνίας για 9χρονο – Έπεσε από το ποδήλατό του και τραυματίστηκε σοβαρά

0
204

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα 9χρονο αγόρι μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε όταν έπεσε από το ποδήλατό του.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης ένα 9χρονο από τη Μακρυρράχη, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, πέφτοντας από το ποδήλατό του. Το αγόρι μεταφέρθηκε με Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο πρώτα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και κατόπιν στο Βόλου, για να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 9χρονος έπαιζε με το ποδήλατό του προχθές το απόγευμα στη Μακρυρράχη, όταν για άγνωστη αιτία βρέθηκε στο έδαφος με το κεφάλι. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ο μικρός προσπάθησε να κάνει σούζα με το ποδήλατο σε πεζούλα και φέρεται να έπεσε από ύψος τριών μέτρων. Αμέσως φίλοι του ενημέρωσαν την οικογένειά του, αλβανικής υπηκοότητας, που ειδοποίησε με τη σειρά της το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Ωστόσο προχθές το απόγευμα δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν κι εκεί σε προσωπικό και έτσι οι γονείς του το μετέφεραν με Ι. Χ αυτοκίνητο πρώτα στο Κέντρο Υγείας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου έκριναν πως έπρεπε να του γίνει χειρουργική επέμβαση, καθώς είχε ένα υποσκληρίδιο και ένα επισκληρίδιο αιμάτωμα και ο μικρός έκανε εμετό. Μετά την επέμβαση κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπως και έγινε χθες το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση πήγε καλά, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ωστόσο η κατάσταση του παιδιού παραμένει κρίσιμη και δίνει μάχη για τη ζωή.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του 9χρονου, που ζει και εργάζεται στη Μακρυρράχη, έχει ακόμη ένα παιδί. Άλλη μια φορά αναδεικνύεται το πρόβλημα των ελλείψεων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς άγνωστο είναι από ιατρικής πλευράς, αν η διακομιδή του 9χρονου με το Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο επιβάρυνε τα σοβαρά τραύματά του.

Σε πρόσφατη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και για τα έξι Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας σε Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο και Σκόπελο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα ακτινολογικά μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεν υπάρχουν παιδίατροι, οδοντίατροι, συντηρητές κτιρίων, διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές, λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές».

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here