Οικονομική ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ σε δομές φιλοξενίας από την Περιφέρεια Αττικής

periagogis2

Με το ποσό των 5 εκ. € χρηματοδοτείται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική.
Στην Περιφέρεια Αττικής φιλοξενούνται σήμερα περίπου 11.000 Μετανάστες/ Πρόσφυγες, οι οποίοι κατανέμονται σε 8 δομές φιλοξενίας: «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», «ΣΧΙΣΤΟΥ», «ΛΑΥΡΙΟΥ», «ΕΛΑΙΩΝΑ» «ΤΑΥΡΟΥ» και «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ»

Οι Δράσεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη αφορούν σε:

• Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους μετανάστες και πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στους προαναφερόμενους χώρους από ομάδα επαγγελματιών υγείας,
• Ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας εντός των οργανωμένων Δομών,
•Υπηρεσίες υγειονομικού χαρακτήρα μέσα στις Δομές ή/και σε διακριτό απομονωμένο χώρο που θα καθοριστεί αποκλειστικά για λόγους απομόνωσης των πιθανών ή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID19.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δημόσιες δομές υγείας για την καλύτερη θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην πανδημία, με δράσεις και
πρωτοβουλίες που στο επίκεντρό τους έχουν την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση της επιδημίας σε χώρους μεταναστών και προσφύγων. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄αυτή την εθνική μάχη, που δίνουμε όλοι μαζί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here