Ο Πόρος μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

0
211

Είναι από τους κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα και μία από τις ιδανικές επιλογές για όσους επιζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, δίπλα στη θάλασσα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το νησί αυτό του Αργοσαρωνικού είναι από τις δημοφιλείς επιλογές για σύντομες αποδράσεις, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο λόγος για τον Πόρο, το νησί με τη διαχρονική γοητεία που μαγεύει τον επισκέπτη. Βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο, πολύ κοντά στον Γαλατά της Πελοποννήσου και η εύκολη πρόσβαση σε αυτόν, τον καθιστά στους δημοφιλείς προορισμούς.

Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία, όπως ονομάζεται και το ένα από τα δύο νησιά που τον αποτελούν. Το δεύτερο είναι η Σφαιρία, κι αυτό που τα χωρίζει είναι μια μικρή λωρίδα θάλασσας μετά τον Ναύσταθμο.

Αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του λόφου, η πόλη του Πόρου- που είναι και λιμάνι του νησιού- αποπνέει νεοκλασική ατμόσφαιρα με τα όμορφα κτίσματά της και τα στενά σοκάκια της. Στην υψηλότερη κορυφή του Πόρου είναι τοποθετημένο το ρολόι, ένα σημείο που προσφέρει πανοραμική θέα στο που χωρίζει το νησί από την ακτή της Πελοποννήσου.

newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here