Ο Ντέιβιντ Λίπτον αντικαταστάτης της Λαγκάρντ στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ

0
232

Ο Λίπτον ορίστηκε αντικαταστάτης της Λαγκάρντ, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι


Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον είναι ο – προσωρινός – διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο Λίπτον ορίστηκε αντικαταστάτης της Λαγκάρντ, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι. «Αποδεχόμαστε την απόφαση της κυρίας Λαγκάρντ να αποποιηθεί προσωρινά τις ευθύνες της στους κόλπους του ΔΝΤ για τη διάρκεια της περιόδου εξέτασης της υποψηφιότητας της για την προεδρία της ΕΚΤ.

Περιβάλλουμε με την απόλυτη εμπιστοσύνη μας τον Ντέιβιντ Λίπτον, προσωρινό γενικό διευθυντή του ΔΝΤ», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον θεσμό, η γενική διεύθυνση του οποίου ανατίθεται συνήθως σε κάποια προσωπικότητα από την Ευρώπη.

Στην ωστόσο, δεν γίνεται νύξη για τη διαδικασία εξεύρεσης του επόμενου γενικού διευθυντή ή της επόμενης γενικής διευθύντριας του Ταμείου για το επόμενο διάστημα.

eleftherostypos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here