ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΗΡΥΟΝΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΖΩΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ

0
214
Ðëçììýñåò óôïõò Öéëéððïõò ÊáâÜëáò áðü ôçí éó÷õñÞ âñï÷üðôùóç. (EUROKINISSI)

Σε συναγερμό βρίσκεται η Κινέτα καθώς από τη σφοδρή βροχόπτωση τη νύχτα προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα με εγκλωβισμένους ανθρώπους σε σπίτια και ακινητοποιημένα οχήματα στους δρόμους.

«Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέτα» τόνισε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας, αλλά και παιδιών.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 27 αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων.

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ότι σήμερα θα δοθούν μικρές και μεγάλες μάχες σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος ζήτησε νηφαλιότητα και υπομονή από όλους τους πολίτες, ενώ γενικότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της ς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους έως τις 10:00 το πρωί, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέτας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον σταθμό Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

(φωτογραφία αρχείου)

newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here