Νεότερα για το τύπου… κοινωνικό μέρισμα το 2020

periagogis2

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστοί οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης, τύπου κοινωνικό μέρισμα 2020, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. μιλώντας στον ΑΝΤ1 ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα 2020, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα 2020, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση πιθανότατα να γίνουν από το https://www.koinonikomerisma.gr η οποία έχει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Οι δικαιούχοι δεν έχουν κλειδώσει ακόμα, ωστόσο, όπως φαίνεται θα είναι όσοι έχουν χτυπηθεί από την τελευταία υγειονομική κρίση:

  • Όσοι παίρνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • Όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι
  • Όσοι ήταν άνεργοι από την αρχή της πανδημίας

Από το κοινωνικό μέρισμα του 2020, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα το δικαιούνται όσοι έλαβαν οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης από κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ίσως ληφθεί κάποια μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here