Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

periagogis2

“Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από ένα ιστορικό “Όχι” απέναντι στον φασισμό. Από ένα “όχι” που σημάδεψε την πορεία του λαού μας, από ένα “όχι” που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.

Στη φετινή μας επέτειο δεν έχουμε την δυνατότητα, λόγω των έκτακτων συνθηκών, να γιορτάσουμε στους δρόμους αυτή την ιστορική εθνική μας νίκη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι και δεν μπορούμε να τιμήσουμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας και εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.

Στον η συμβολή μας στην Εθνική Αντίσταση γίνεται εμφανής σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά στο μνημείο του Μπλόκου στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, λίγο πιο κάτω από το σημείο της εκτέλεσης 12 αντιφασιστών στις 7 Αυγούστου 1944. Εκεί όπου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα καταθέσουμε στεφάνια στη μνήμη αυτών των ανθρώπων που εδραίωσαν το Βύρωνα ως “ατρόμητο Βύρωνα” στη συνείδηση των Ελλήνων.

Η φετινή όμως Επέτειος είναι ξεχωριστή για έναν άλλο λόγο. Ογδόντα χρόνια μετά από αυτό το ιστορικό “Όχι”, ένα ακόμα “Όχι” ανανεώνει την αποφασιστικότητά μας εναντίον του φασισμού. Η καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι η απάντηση της Δημοκρατίας σε όσους επιχειρούν, με μισαλλόδοξα και ανατριχιαστικά ιδεολογικά ελατήρια, να την ανατρέψουν.

Αυτή η μαζί με την εθνική μας επέτειο, κάνουν τη φετινή 28η Οκτωβρίου ίσως την πιο ξεχωριστή της Μεταπολίτευσης. Χρόνια πολλά σε όλους!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here