Μεγάλη δωρεά από τον σύλλογο “Αθηνά” σε όλα τα δημοτικά του Βύρωνα και της Καισαριανής

periagogis2

Ο Σύλλογος “ΑΘΗΝΆ” σε Συνεργασία με το Ελληνικό Σκακιστικό Κέντρο Έρευνας και Επιμόρφωσης στα πλαίσια του Προγράμματος Κάθε Σπίτι μια Σκακιέρα, δωρίζουν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Καισαριανής και Βύρωνα, μεγάλες σκακιέρες, συμβάλλοντας στην Πνευματική Εκγύμναση των Παιδιών, αλλά και βοηθώντας το έργο των Σχολείων να αναπτύξουν τις Πνευματικές Δραστηριότητες με κατάλληλο Υλικό!

 

Ο Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων “Αθηνά”, γεννήθηκε ως σκέψη πριν πολλά χρόνια, αλλά η υλοποίηση του Ονείρου έλαβε σάρκα και οστά μόλις τον Ιούλιο του 2019. Όσοι πίστεψαν στον Όραμα μας, γνωρίζουν ότι δεν υπηρετούν απλά έναν ακόμη Σύλλογο, αλλά εκείνον που η Σοφία της Αθηνάς θα είναι τιμονιέρης κάθε βήματος και δράσης του.
Στόχος μας να είμαστε ο Σύλλογος εκείνος που πραγματικά θα προσφέρει στο Κοινωνικό Σύνολο, την Οικογένεια, τις Νέες και τους Νέους μας. Όλη μας η Φιλοσοφία επικεντρώνεται στο πιο ζωντανό κύτταρο της Κοινωνίας μας που δεν είναι άλλο, παρά οι Νέοι μας, η Ελπίδα και Αύριο μας.
Αγκαλιάζουμε τους πάντες, χωρίς αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και αποκλεισμούς! Με γνώση και διάθεση για προσφορά θέλουμε το Σκάκι, το Αγωνιστικό Τάβλι και το Μπριτζ να γίνουν κομμάτι του μαθησιακού συστήματος μας.
Ειδικά για το Σκάκι και με αρχή μας το “Κάθε Σπίτι μια Σκακιέρα”, πιστεύουμε πως υπάρχουν όλα τα εχέγγυα να γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα Δημοτικά και να βοηθήσει την εκπαιδευτική κοινότητα να κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, δίνοντας πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις του μέλλοντος!
Για πρώτη φορά ένας Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων μετουσιώνει τις έρευνες σε Δράση και χρησιμοποιεί τα Σκάκι, Αγωνιστικό Τάβλι, ως μέσα κοινωνικοποίησης, ένταξης ή επανένταξης στο Κοινωνικό Σύνολο.
Σκοπεύουμε σε Πρωταθλητές της Ζωής και της Κοινωνίας και όχι απλά των βραβείων και τίτλων!
Η Συμμετοχή σας, Τιμή και Ευθύνη μας.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Σορώτος Μ. Νικόλαος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here