Μάριος Παπαγεωργίου: Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία του.Ισόβια και 20 χρόνια κατά συγχώνευση στον κύριο κατηγορούμενο

0
237

Βγήκε η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι αποφάσισε το δικαστήριο. Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητά η υπεράσπιση.

Την ενοχή βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου και των τριών συγκατηγορουμένων του αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Π.Μ., όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Μάριος Παπαγεωργίου: Η αποκάλυψη που «πάγωσε» τους δικαστές!
Αυτή την ώρα το Δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου εξετάζει την αναγνώριση ελαφρυντικών με βάση νέο ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης.

Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους. Ειδικά για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ανέφερε πως η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τόνισε «υπήρχε ροπή προς αντικονωνική συμπεριφορά. Είχε κατ' επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Μετά την τοποθέτηση της οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 20 ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, Π.Μ. Το δικαστήριο αποφάσισε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον φερόμενο εγκέφαλο της υπόθεσης και του επέβαλε αυτή την αυστηρή ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβιασης και συμμορίας. Την απόφαση υποδέχθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου με κλάματα και χειροκροτήματα.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση. Η εισαγγελέας επισήμανε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «Ο Θεός να σε συγχωρέσει».

newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here