Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα

periagogis1

Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και κληρικοί από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, όπου τόνισε και σχολίασε το Κυριακό λόγιο «ει έμε έδιωξαν και υμάς διώξουσι, ουκ εστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού», παραθέτοντας την ξεχωριστή ερμηνεία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστομου.

Να αναφερθεί ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Δανιήλ,τέλεσε ειδική δέηση για την πανδημία.

Προ του «Δι’ευχών» ο Προϊσταμενος του Ναού, π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, προσφώνησε εορτίως και επετειακώς τον Σεβασμιώτατο καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την Ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη και του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριαδος Βύρωνος κ. Αντωνίου Κακολύρη.

Τέλος να σημειωθεί πως το απόγευμα και ώρα 18:00 θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, ακολούθως θα ψαλούν τα Εγκώμια του Αγίου, ενώ αύριο στο απόγευμα στις 18:00 θα τελεστεί ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παρηγορήτριας, ο Ακάθιστος Ύμνος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΗ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here