Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 4ου δημοτικού Βύρωνα

periagogis2

Την Παρασκευή 16/10 επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος προχώρησε στην αυτονόητη απολύμανση του χώρου,ωστόσο το συγκεκριμένο σχολείο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν στη λίστα του υπουργείου.

Σαν vyronasnews αλλά και σαν γονείς παιδιών δημοτικού αναρωτιόμαστε για το ποιος είναι υπεύθυνος ώστε ο να ενημερωθεί για τυχόν κρούσματα σε σχολικές μονάδες.

Ο σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» σε σχετική αναφέρει ότι  δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 16/10 επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, γεγονός αναμενόμενο και για τα σχολεία του Συλλόγου μας και φυσικά είναι μόνο η αρχή!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στο σχολείο από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται για την παραπέρα ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας, Α΄ Διεύθυνση και νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό! Σε μια τετραμελή οικογένεια π.χ. ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να κόψει το λαιμό της να βρει τουλάχιστον 400 ευρώ για να κάνει το πολυπόθητο τεστ αλλιώς …..γαία πυρί μειχθήτω!!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη δική μας  ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη, που εξαντλήθηκε στις μάσκες- γίγας και τα …παγουρίνο!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει αλλά και ούτε σκοπεύει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την ασφάλεια του λαού! Είναι οι ίδιοι που δίνουν απλόχερα το κρατικό χρήμα, που με κόπο, πόνο και θυσίες βγαίνει από τις τσέπες του λαού, σε ΝΑΤΟ, πολυεθνικές, τουριστικό και όχι μόνο κεφάλαιο! Οι ίδιοι που στα υπουργικά τους γραφεία αρνούνται να δεχτούν τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών και των γονιών (που όλο αυτό τον καιρό είναι στους δρόμους) …λόγω της πανδημίας αλλά με θράσος στοιβάζουν εμάς και τους μαθητές μας σε αίθουσες – κλουβιά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 4ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ (με γιατρούς και δωρεάν τεστ για όλους)! ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ 15 ΜΕ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ!! ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here