Ηλιούπολη: Η συμβολή του Δημήτρη Καμπανάρου στη δημιουργία του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης

0
32

Τις τελευταίες ημέρες τα MME στην Ελλάδα έχουν ως κεντρικό θέμα την αυτοκτονία του Δημήτρη Καμπανάρου, ιδιοκτήτη του γηροκομείου το οποίο αποτελεί εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας). Το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος «Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν από τους βασικούς συντελεστές δημιουργίας του καλύτερου δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στον Δήμο Ηλιούπολης, στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου».

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο Δημήτρης Καμπανάρος εμπνεύστηκε και υλοποίησε καινοτόμα προγράμματα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του Δήμου μας, χάρη στα οποία ο  Δήμος Ηλιούπολης βραβεύτηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή του εκλιπόντος όταν μεσολάβησε στη διοίκηση του ΟΤΕ ώστε το κτήριο της εταιρείας που στεγάζεται στην πόλη να μην μετατραπεί σε σουπερμάρκετ, αλλά να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Ηλιούπολης για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Πολιτιστικού Κέντρου και Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here