Η θεση της Δημοτικης Αρχης Βυρωνα για την παρεμποδιση διεξαγωγης του προηγουμενου Δημοτικου Συμβουλιου

0
144

Δελτίο Τύπου

ς, 12/11/2019

Το απόγευμα της Δευτέρας (11-11-2019), είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του κατά την οποία, στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί η εισήγηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης της πόλης.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο πλάνο της Υπηρεσίας και την από 11-11-2019 ανακοίνωσή του Δήμου Βύρωνα (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9226), προωθούνται προς ψήφιση συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αφορούν:

  1. Τη συνεργασία με εταιρεία άμεσης μεταφοράς και εν συνεχεία ανακύκλωσης αδρανών υλικών (μπάζων) καθώς δεν επιτρέπεται πλέον η ταφή τους στο ΧΥΤΑ Φυλής.
  2. Την υπογραφή σύμβασης για την επέκταση του προγράμματος με τους μπλε κώδωνες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ανακύκλωση γυαλιού.
  3. Την προώθηση σύμβασης για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών, με εταιρεία η οποία θα παρέχει ανταποδοτικό όφελος για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου

Ο Δήμος Βύρωνα είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς είναι ο πρώτος και ο μόνος που προωθεί την ανακύκλωση στην πηγή των απορριμμάτων και επιδιώκει να διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ήδη προς όφελος και των δημοτών και της πόλης.

Δυστυχώς, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μην επιτρέποντας την διεξαγωγή της συνεδρίασης του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όλες τις παρατάξεις, που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν έμπρακτα το κύρος και την λειτουργία του Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, η απόφαση για την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα της πόλης, αποτελεί ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα προς όφελος των δημοτών και της πόλης, διαφυλάσσοντας στον ύψιστο βαθμό τον δημόσιο χαρακτήρα της Καθαριότητας.

Η Δημοτική μας Αρχή δηλώνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται κοπιωδώς με στόχο την επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας που απασχολούν όλους μας.

πηγή:dimosbyrona.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here