H απάντηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την 90χρονη και τον εγγονό της

periagogis1

Με απάντησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στους επικριτές του για το περιστατικό που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας πρόσφατα και αφορά μία 90χρονη γυναίκα και τον εγγονό της που έμειναν άστεγοι ύστερα από έξωση από το διαμέρισμά της για οφειλές ενοικίων χαμηλού ύψους.
Αναλυτικά:

“Με αφορμή ψευδείς αναρτήσεις και άθλια σχόλια στο διαδίκτυο, σχετικά με τους χειρισμούς του σε περιστατικό έξωσης ηλικιωμένης γυναίκας και του εγγονού της (καθώς ο χορός των fake news καλά κρατεί αφού είναι πια μόδα), θεωρείται απαραίτητο να διευκρινιστούν τα παρακάτω:

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Χαράλαμπος Μπέλλος και η Κοινωνική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή της έξωσης των δυο ατόμων, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, παρενέβησαν άμεσα ούτως ώστε να βρεθεί χώρος φιλοξενίας, έστω και προσωρινός.

Οι δυο συμπολίτες μας φιλοξενήθηκαν αρχικά σε γειτονική κατοικία και τις επόμενες 2 ημέρες στο 5ο ΚΑΠΗ. Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν οι έρευνες για εύρεση δομής φιλοξενίας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Έπειτα από μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες, με πρωτοβουλίες του αντιδημάρχου και της γενικής γραμματέα, κ. Λένας Χαλβατζά, στεγάστηκαν στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.

Ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες συνεχίζουν να είναι τέτοιου είδους υποδομές από το Κράτος, αλλά και συνολικά οι Δομές Κοινωνικής Μέριμνας, γεγονός που επιτρέπει περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων ή χαμηλόμισθων, ηλικιωμένων και μοναχικών συμπολιτών μας, να βρίσκονται στο δρόμο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Το ότι υπάρχουν αυτά τα περιστατικά είναι από μόνο το ένα τραγικό γεγονός, η μη ύπαρξη μέριμνας για τη φροντίδα των ευπαθών αυτών ομάδων όμως, εκτός από βαθιά βίαιη συνθήκη, εγείρει ερωτηματικά για τις πολιτικές επιλογές και τη στρατηγική που εφαρμόζεται ως προς το Κοινωνικό Κράτος, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Ταυτόχρονα όμως, διαπιστώνουμε, για ακόμα μια φορά, με λύπη τακτικές θλιβερής αντιπολίτευσης από ανθρώπους ανενημέρωτους και ημιμαθείς. Μπορούν εύκολα όσοι θέλουν να ψεύδονται «πετώντας λάσπη», νομίζοντας πως ασκούν αντιπολίτευση.

Την εποχή όμως των social media όσο εύκολο είναι να γράψει κανείς κάτι χωρίς αποδείξεις, επιχειρήματα και στοιχεία, το ίδιο εύκολο είναι το ψέμα να αποκαλυφθεί αστραπιαία, αφήνοντας τους θιασώτές του εντελώς εκτεθειμένους. Σε αυτή τη διαδρομή της δημοτικής ζωής, ο καθένας και η καθεμία από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες των γραφόμενων, αλλά κυρίως των πράξεων του/της και έτσι θα κριθούμε όλοι. Ένα όμως να μην κάνει: να θεωρεί τους πολίτες αφελείς, αδαείς και ευκολόπιστους στο ψέμα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here