Γρηγόρης Κατωπόδης “Ο Βύρωνας δεν αποτελεί “hotspot” του κορωνοϊού”

periagogis2

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται και στο διαδίκτυο άρθρα που εμφανίζουν τον Βύρωνα μέσα στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλή διασπορά του κορωνοϊού και μάλιστα ορισμένα από αυτά παρουσιάζουν την κατάσταση ως “δραματική”.

Τα συγκεκριμένα άρθρα βασίζονται σε μία αποστροφή του λόγου του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά στην χθεσινή ενημέρωση, ο οποίος ανέφερε πως στην Αττική “έχουμε τα περισσότερα κρούσματα” στον Κεντρικό Τομέα. Ο Κεντρικός Τομέας περιλαμβάνει και τον Βύρωνα, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει η παρανόηση από τους συντάκτες των άρθρων ότι συνεπώς και ο έχει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Αυτό πολύ απλά δεν αληθεύει, και αυτά τα άρθρα δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνο να σπέρνουν τον πανικό. Ο δεν αποτελεί “hotspot” του κορωνοϊού.

Θέλω όμως να πω το εξής σημαντικό. Το γεγονός πως δεν έχει ξεφύγει ακόμα η κατάσταση και στον Βύρωνα, δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που σε επιστολές μου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας ζήτησα η Πολιτεία να αναλάβει δράση ώστε να καλυφθεί το κόστος για να γίνονται διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και καθηγητές, για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ κι εμείς βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρχές.

Ακολουθούμε πιστά τα μέτρα προστασίας και αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, μένουμε ασφαλείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here