Γιορτή Εθελοντισμού στο Δήμο Ζωγράφου

0
264

Ο Δήμος Ζωγράφου αγκαλιάζει τον Εθελοντισμό και χτίζει μια κοινωνία πολιτών για καλό σκοπό.

Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του και με αφορμή την Εθελοντισμού, δημιούργησε ένα νέο θεσμό: Εθελοντές στην Πόλη μας.

Για την παρουσίαση του θεσμού και την των πολιτών έλαβε χώρα η πρώτη δράση στον Κινηματογράφο Αλέκα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας κάλεσε τους δημότες να γίνουν συμμέτοχοι σ αυτήν την πρωτοβουλία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η στήριξη του θεσμού του Εθελοντισμού, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με: τις Ανάγκες, το Ήθος, τις Αξίες, τα Όνειρα & τις Δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ όλοι μαζί Αρμονικά!

Η Αξία του Εθελοντισμού, αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της Αδράνειας. Αποτελεί Δύναμη και Ελπίδα για το μέλλον μας και ουσιαστική βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, για να συμβάλλουμε σε ουσιώδη θέματα και ανάγκες και η δράση αυτή να γίνει ιδανικό παράδειγμα για τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες του Δήμου μας!

Επιθυμία μας είναι, ο Εθελοντισμός στον Δήμο μας να μην αποτιμάται περιστασιακά, ούτε να αποζητά ευκαιρίες έκφρασης, αλλά να αποτελεί μια εδραία νοοτροπία, μια στάση ζωής, μια καθημερινή συμπεριφορά που δεν έχει ανάγκη κάποιων εξαιρετικών κινήτρων για να εκφραστεί, αλλά είναι μέρος της Παιδείας, της Κουλτούρας & του Πολιτισμού μας!»

Προσκεκλημένος ομιλητής στην ήταν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλοςο οποίος ανέλυσε τα οφέλη που διαχέονται σε όλη την κοινωνία από το εθελοντικό κίνημα.

Στο φουαγιέ του Πολυχώρου Αλέκα, τον κόσμο υποδέχθηκε η καλλιτεχνική ομάδα Art Thread έχοντας δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παιχνίδι εθελοντισμού και όλοι μαζί άφησαν το αποτύπωμά τους κυριολεκτικά και μεταφορικά, συμβάλλοντας έτσι στην επικοινωνία για μία πιο αλληλέγγυα κοινωνία.

Στο τέλος της ομιλίας, ακολούθησε ένα μουσικό δρώμενο με πιάνο και φωνή, με γνωστά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου.

πηγή:zografou.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here