Φονική καταιγίδα στην Χαλκιδική: «Κυνηγός καταιγίδων» αποκαλύπτει! «Πρώτη φορά έτρεξα για την ζωή μου!»

0
240

«Κυνηγός καταιγίδων» που βίωσε την φονική καταιγίδα στην Χαλκιδική αποκαλύπτει! «Πρώτη φορά έτρεξα για την ζωή μου!».

Τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε στη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook ο ερασιτέχνης «κυνηγός καταιγίδων» Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα για τη ζωή μου».

Ο κ. Εμμανουηλίδης συνοδεύει την ανάρτησή του από τη μοναδική φωτογραφία που κατάφερε να τραβήξει «πριν μας περιτριγυρίσει η καταιγίδα και αναγκάστηκα να πετάξω τον τρίποδα με την μηχανή στο αυτοκίνητο» αφιερώνοντας τη φωτογραφία στους νεκρούς από τη θεομηνία.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά «στον δρόμο της επιστροφής προς Πετράλωνα, μας έπιασε η καταιγίδα όπου αναγκάστηκα να σταματήσω καθώς οι κεραυνοί έπεφταν στα πέντε μέτρα γύρω μας. Στην συνέχεια επέστρεψα στο χωριό (Μονοπήγαδο) όπου βρήκα καταφύγιο με με την γυναίκα μου ανάμεσα σε ένα κτίριο και μια φυσική πλαγιά. Ως “κυνηγός” καταιγίδων έχω βιώσει αρκετά έντονα φαινόμενα όμως αυτό που πέρασε εχθές (σ.σ. την Τετάρτη) από την Χαλκιδική είναι απερίγραπτο. Πρώτη φορά έτρεξα για την ζωή μου και σταμάτησα την φωτογράφιση και αργότερα έμαθα τα θλιβερά νέα για νεκρούς».

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Πριν από την καταστροφή! Οι μοναδικές εικόνες που κατάφερα να κάνω εχθές στο Μονοπήγαδο πριν μας περιτριγυρίσει η καταιγίδα και αναγκάστηκα να πετάξω τον τρίποδα με την μηχανή στο αυτοκίνητο. Στον δρόμο της επιστροφής προς Πετράλωνα, μας έπιασε η καταιγίδα όπου αναγκάστηκα να σταματήσω καθώς οι κεραυνοί έπεφταν στα πέντε μέτρα γύρω μας. Στην συνέχεια επέστρεψα στο χωριό (Μονοπήγαδο) όπου βρήκα καταφύγιο με με την γυναίκα μου ανάμεσα σε ένα κτίριο και μια φυσική πλαγιά. Ως “κυνηγός” καταιγίδων έχω βιώσει αρκετά έντονα φαινόμενα όμως αυτό που πέρασε εχθές από την Χαλκιδική είναι απερίγραπτο. Πρώτη φορά έτρεξα για την ζωή μου και σταμάτησα την φωτογράφιση και αργότερα έμαθα τα θλιβερά νέα για νεκρούς. Η εικόνα είναι αφιερωμένη σε αυτούς που χάθηκαν, στις οικογένειές τους, σε αυτούς που παλεύουν να καταλάβουν τι έγινε εχθές το βράδυ σε λίγα μόλις λεπτά καθώς και γρήγορα να επανακάμψουν από την οργή της φύσης. Πάντα σεβόμουν την δύναμη της Μητέρας Φύσης και μετά την χθεσινή βραδυά θα έχω στο νου μου και την Οργή της καθώς καταστρέφοντας το περιβάλλον γίνεται καθρέπτης και μας το επιστρέφει με τον Δικό της μοναδικό τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here