Επίθεση στου Ζωγράφου: Τρεις ύποπτοι στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής

0
190
ŭ�󬼲 �ﵠ᭴ꥩ읭ﵠ꯭��󴵭﬩꼠Ԭެ᠆�ﵠ�ĥ�ᠱ6 ĥꥬⱟﵠ2019. ԯ � ᭴骥߬孯 孴ﰟ󴧪堥�🳴窥 󴧭 윭�᰼ �ݳᠰ륵񜠴粠С�鳴笩ー﫧򠪡頡𼠡�宝� ꡫ䩯. Ӵ笥߯ ݳ𥵳᭠𵱯�ﵱ㯟 㩡 ��띣�ܭ 𱼪婴᩠㩡 �걧괩꼠짷᭩󬼮

Σε 2- άτομα ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που απαρτίζουν τους «γιορτινούς τρομοκράτες», που επιχείρησαν τη θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που τους έχουν αποδώσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί, γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού!

Αυτός είναι ο αριθμός των ατόμων, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις που απαρτίζουν τις τρομοκρατικές επωνυμίες «Εικονοκλαστική Σέχτα» και «Νυχτερινοί Κυνηγοί», οι οποίες είναι ύποπτες για την προσπάθεια εξόντωσης αστυνομικών -και όχι μόνο- με τη βόμβα-σωλήνα με καρφιά! Σχηματίζοντας το προφίλ τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα που πατούν σε δύο… βάρκες, δηλαδή κινούνται στον αναρχικό χώρο (αναρχο-μηδενιστές) και τώρα επιχειρούν να κάνουν το επόμενο θανατηφόρο τρομοκρατικό βήμα…

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, παρότι στη δεύτερη εξουδετέρωση εξερράγη και μέρος του εκρηκτικού μηχανισμού, έχουν σημαντικά και μεγάλα κομμάτια της βόμβας-σωλήνα, από τα οποία έχουν κάποιες ενδείξεις ανίχνευσης DNA και αποτυπωμάτων των κατασκευαστών της βόμβας. Αν προκύψουν τέτοια εργαστηριακά ευρήματα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι αισιόδοξα πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ταυτοποιήσεις ατόμων, στην περίπτωση που έχουν σημανθεί στο παρελθόν. Οπως και να έχει όμως, θα έχουν, όπως υποστηρίζουν, μία «ταυτότητα» των ατόμων αν υπάρξουν μελλοντικές προσαγωγές ή .

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, οι ονομασίες «Εικονοκλαστική Σέχτα» και «Νυχτερινοί Κυνηγοί» είναι τα ελληνικά «παραρτήματα» του ITS (Ατομικιστές που τείνουν στο άγριο, στα ελληνικά), ενός κινήματος στη Χιλή, που έχει δράσει στη Λατινική Αμερική, έχοντας στο ενεργητικό της δολοφονίες, βομβιστικές και εμπρηστικές ενέργειες. Σχετικά πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας. «Είμαστε μια ομάδα Ατομικιστών παρανόμων και Μηδενιστών Τρομοκρατών, αφοσιωμένων στην επίθεση με κάθε πιθανό τρόπο για την εκδίκηση και την ακραία υπεράσπιση της Αγριας Φύσης και αρνούμενοι του τεχνο-βιομηχανικού συστήματος της κοινωνίας, της τεχνητής ζωής, εν τέλει του ίδιου του πολιτισμού, των αξιών και της ηθικής του», γράφουν σε ένα από τα κείμενά τους.

Τα δύο ελληνικά φερόμενα «παραρτήματα» αυτού του επικίνδυνου κινήματος έχουν προβεί σε τουλάχιστον πέντε ενέργειες, όλες το 2018.

Βόμβα-σωλήνα, η οποία δεν είχε εκραγεί, τοποθετήθηκε στις 7 Απριλίου 2018 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Το μηχανισμό είχε βρει ο φύλακας της σχολής και είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. Τον Ιανουάριο του 2019 έγινε γνωστό ότι η προηγούμενη ενέργεια ήταν έργο της ομάδας «Εικονοκλαστική Σέχτα», όταν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, στις 27 Δεκεμβρίου 2018. Το κείμενο είχε δημοσιευθεί σε ισπανόγλωσση ιστοσελίδα.

Σε άλλα κείμενα, με τον ίδιο τρόπο αποστολής, η «Εικονοκλαστική Σέχτα» και οι «Νυχτερινοί Κυνηγοί» αναλάμβαναν την ευθύνη τριών ακόμα εμπρηστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιήσει στις 3 Ιανουαρίου 2018, με τα μέλη της ομάδας να καταστρέφουν μία κεραία κινητής ς στην περιοχή της Βάρκιζας. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2018, είχαν πραγματοποιήσει διπλό χτύπημα ενεργοποιώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στα Ιλίσια και σε «τυχαία σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Καισαριανή», ενώ στις 17 Ιουλίου 2018 τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε πύργο τηλεπικοινωνιών στο Καματερό.

Οι «Ατομικιστές που τείνουν στο άγριο – ITS» δρουν από το 2011 στη Λατινική Αμερική πριν… διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και βρουν «αντιπροσώπους» στην Ευρώπη.

Δράσεις της έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στη Βραζιλία αλλά και στη Γερμανία, στην και φυσικά στην Ελλάδα.

Η οργάνωση εμφανίστηκε στις 8 Αυγούστου 2011 με την αποστολή δέματος-βόμβας στο Τμήμα Νανοτεχνολογίας στο Μεξικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο επιστημόνων.

Στις 8 Νοεμβρίου 2011 δολοφόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι έναν ερευνητή του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στην πόλη Κουερναβάκα. Τον Μάιο του 2017 η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία τριών πεζοπόρων στο Μεξικό με τη δικαιολογία ότι «κάθε άνθρωπος αξίζει την εξαφάνιση». Ακόμη η ίδια οργάνωση οργάνωσε δύο βομβιστικές επιθέσεις στα τέλη του 2017 σε δημόσια λεωφορεία στην Πόλη του Μεξικού. Το ευρωπαϊκό χτύπημα που προκάλεσε ανησυχία ήταν στις

11 Ιανουαρίου 2018, σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, ενώ εξετάστηκε η σχέση τους με βομβιστική επίθεση μικρής ισχύος στη Βαλένθια.

eleftherostypos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here