Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη

0
427

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα με στόχο την καλύτερη πρόληψη και προετοιμασία του δημοτικού μηχανισμού απέναντι στον κορωνοϊό (Covid-19), ο κ. Γρηγόρης πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Πέμπτης στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Σπυρόπουλο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρόπουλος είχαν συνάντηση με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ανδριανή Τσαγκάρη και την Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Δήμητρα Ναλμπάντη, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα πρόληψης, αλλά και τρόποι προετοιμασίας απέναντι σε τυχόν κρούσματα, ενώ συζητήθηκαν και οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας, για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Δήμαρχος κ. και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρόπουλος είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης που λαμβάνονται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατωπόδης, “η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στην πόλη μας.Στο μεταξύ, ναι μεν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε, ωστόσο πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό και την υπερβολή. Η φημολογία περί ύπαρξης κρούσματος σε σχολείο της πόλης μας αποδείχθηκε παντελώς αναληθής, εμείς ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή και προχωρήσαμε ήδη στην σύσταση Ειδικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού”.