Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ετοίμαζαν δύο χτυπήματα αλλά τους πρόλαβαν

0
148

Το πρώτο θα γινόταν νύχτα με το με το καλάσνικοφ-σφραγίδα, στο οποίο «φόρεσαν» διόπτρα νυκτός – Το δεύτερο  θα ήταν βομβιστικό με «μαϊμού» ασθενοφόρο – Προτεραιότητα η σύλληψη του 46χρονου καταζητούμενου – Αναζητούνται και οι προμηθευτές της τρομοκρατικής οργάνωσης

Η σύλληψη του 46χρονου καταζητούμενου, η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων και των στοιχείων που βρέθηκαν στα usb και στο laptop αλλά και το «ξεσκόνισμα» του οπλισμού για ανίχνευση dna και αποτυπωμάτων είναι τα επόμενα βήματα της Αντιτρομοκρατικής μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός στη γιάφκα του Χολαργού, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, δείχνει ότι η οργάνωση αναβαθμίστηκε και πιθανότατα είτε απέκτησε ειδικό κατασκευαστή βομβών, είτε ανέπτυξε επαφές με την Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) που έχει πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος.

Ετοίμαζαν δύο χτυπήματα

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα ετοίμαζε δύο εντυπωσιακά χτυπήματα, όμως τα σχέδια τους ανέτρεψε η ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και ο τραυματισμός του 46χρονου καταζητούμενου – όπως φαίνεται και στο βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr – από την αδέξια κίνηση του 41χρονου συνεργού του.

Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα θα γινόταν με την «κλασική» μέθοδο της οργάνωσης δηλαδή με το καλάσνικοφ – σφραγίδα, στο οποίο «φόρεσαν» διόπτρα νυκτός και λέιζερ. Άρα, λένε οι αστυνομικοί, θα χτυπούσαν νύχτα και ήθελαν να βρουν στόχο. Δηλαδή θα στόχευαν με ακρίβεια πιθανότατα σε αστυνομικό στόχο και η επίθεση θα ήταν αιματηρή.

Η δεύτερη ενέργεια – βάσει των ευρημάτων – θα ήταν βομβιστική πιθανότατα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση θα έπαιζε το μαϊμού – ασθενοφόρο που ετοίμαζαν για να έχουν στη διάθεση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ξεκάθαρο – λένε οι αστυνομικοί – αν το μαϊμού νοσοκομειακό όχημα θα το χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής ή μετακινήσεων ή θα το φόρτωναν με βόμβες και θα το στάθμευαν έξω από το κτήριο – στόχο.

Το όπλο της ληστείας στον ΟΠΑΠ στον Χολαργό
Το όπλο - σφραγίδα της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα

Αυτοκόλλητα για ασθενοφόρο
Αυτοκόλλητα για ασθενοφόρο
Αυτοκόλλητα για ασθενοφόρο
Αυτοκόλλητα για ασθενοφόρο

Οι προμηθευτές και οι ληστείες

Στο δεύτερο επίπεδο οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται σε δύο άξονες. Από τη μία ψάχνουν να βρουν τους προμηθευτές του οπλισμού και των εκρηκτικών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και του σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που βρέθηκε στη γιάφκα του Χολαργού.

Από τα συστήματα παρακολούθησης τω συχνοτήτων των αρχών, μέχρι τη διόπτρα, το λέιζερ, τους πυροκροτητές και την εκρηκτική υλη. Πιθανότατα, σε αυτό το κομμάτι να λειτούργησε το γεγονός ότι ίσως αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την Ο.Λ.Α ή κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα ποινικών. Παράλληλα, έχουν βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον πέντε ληστείες που κρίθηκαν ύποπτες καθώς χρησιμοποιήθηκαν καλάζνικοφ και το modus operandi προσομοιάζει με αυτό της Ε.Α, προκειμένου να σαρώσουν αξιοποιήσιμο υλικό από κάμερες και να σκιαγραφήσουν το προφίλ και άλλων μελών της οργάνωσης.

Σε ο,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό του 46χρονου φυγά, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έχει λουφάξει σε κάποια κατάληψη στα Εξάρχεια χωρίς φυσικά να αποκλείουν ένα δεύτερο σενάριο που λέει ότι ο καταζητούμενος εδώ και μια εβδομάδα έχει βρει καταφύγιο στην επαρχία προκειμένου να αναρρώσει από τον βαρύτατο τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο.

gun15
gun10
gun9
gun6
gun5
gun4

gun20
Κινητά και φωτογραφικές μηχανές
Κινητά και φωτογραφικές μηχανές
gun16

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here