Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης : ”Ατομική μας ευθύνη είναι να δράσουμε για να αναλάβει η Κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες.”

periagogis2

Ατομική μας ευθύνη είναι να δράσουμε για να αναλάβει η Κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες.

Τα κοινά αιτήματα της σχολικής κοινότητας γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά δεν εισακούστηκαν.

Απαξιώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί από την Πολιτεία, κατασυκοφαντήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με καταστολή οι μαθητές, γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα αυτονόητα: 15 μαθητές ανά τμήμα,  προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς, δωρεάν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση κρουσμάτων.

Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι προφανείς. Η πρωτοφανής έκρηξη του αριθμού των  κρουσμάτων και των νεκρών δυστυχώς,  αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Δημοτικά Σχολεία

Τα ήδη κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρουσμάτων αποδεικνύουν περίτρανα ότι μόνο η χρήση μάσκας και τα παγουρίνο, δεν αποτελεί άμυνα στον covid-19.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό της προχειρότητας και της μη οργάνωσης από την μεριά της Πολιτείας είναι η διαδικασία που ακολουθείται στο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο.

Στην προσπάθεια των γονιών να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι φορείς του ιού, ζητούν να γίνουν τεστ, αλλά οι οδηγίες που παίρνουν είναι να μείνουν οι μαθητές σε καραντίνα και μόνο αν παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα να ζητήσουν εξέταση.

Και ενώ το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, είναι κέντρο αναφοράς covid-19, κάνει τεστ μόνο στους μαθητές που είναι πάνω από 14 ετών επειδή  δεν έχει παιδίατρο.

Αναγκάζονται έτσι οι γονείς (όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα δηλαδή) να προσφύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Σήμερα, το γαϊτανάκι των παλινωδιών κορυφώνεται, με το κλείσιμο ΚΑΙ των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που 10 μέρες  μόλις  πριν, παρέμειναν ανοιχτά διότι  ήταν …  «ασφαλή» … !!!

Διεκδικούμε άμεσα:

·        την άμεση στελέχωση  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων και δωρεάν μαζικά  επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς)

·        άμεσα να στελεχωθεί  και  με παιδίατρο το ιατρείο covid-19 του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να μπορεί να κάνει τεστ σε όλα παιδιά.

·         να έρχεται κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πρωτίστως ευθύνη του κράτους.

Γυμνάσια-Λύκεια 

Και ενώ συμπληρώνεται μια βδομάδα λειτουργίας  της πολυδιαφημισμένης από το υπουργείο τηλεκπαίδευσης, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς όταν χάνεται και επανέρχεται η σύνδεση, και εξωσχολικοί κάνουν “πάρτι” στις e-class και προκαλούν χάος στην ‘’ασφαλή’’ πλατφόρμα.

Η πανδημία είναι εδώ και οι μαθητές πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ασφάλεια, σε τμήματα με έως 15 μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαριότητα .

Η τηλεκπαίδευση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία, μάλιστα αναιρεί το συνταγματικό δικαίωμα για καθολική και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και πλήττει ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους οικονομικά μαθητές.

Μόνη λύση είναι οι συνεχείς έλεγχοι με δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις,  και  αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές.Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

Διεκδικούμε άμεσα:

·        Άμεση κάλυψη όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών με τον απαραίτητο εξοπλισμό και συνδέσεις για τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης με απόλυτη προτεραιότητα στους μαθητές που λόγω έλλειψης μέσων αδυνατούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

·        Καμία απουσία στα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν

·        Ενίσχυση των δικτύων και των συνδέσεων προκειμένου να καλυφθεί άμεσα το σύνολο του δυναμικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της πρωτοβάθμιας που ενδεχομένως να χρειαστεί στη συνέχεια να συμμετέχει σε εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η Κυβέρνηση  με την πολιτική της και την στάση της κλείνει τα σχολεία, αφού εδώ και 8 μήνες δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας στα θρανία τον Σεπτέμβρη, ούτε ένα μέτρο για την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση όλων των μαθητών.

Τελικά οι μαθητές είχαν δίκιο !!! 

 

Οι πραγματικά Απόντες από τα σχολεία, είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο!!
 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η  Γραμματέας

Τασούλας Μιχάλης                    Κουφουδάκη Ντόρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here