Ένωση Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού: ”ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ”

0
48

Ένωση Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού

Η υγεία, σωματική και ψυχική, είναι πάνω απ' όλα! Η ψυχική υγεία συνδέεται και με τα άγχη της καθημερινότητας.

Μέσα σε όλα τα πρωτόγνωρα που ζούμε, έχει προστεθεί και το άγχος των τεστ για τον κορωνοϊό.

Με τα κρούσματα στα σχολεία να πληθαίνουν ανησυχητικά και τα προληπτικά μέτρα από πλευράς αρμοδίων να είναι πολύ κατώτερα των περιστάσεων (υπερφορτωμένα τμήματα και μάλιστα ενώ υπάρχουν κενές αίθουσες, και σε είδη ς και προσωπικής υγιεινής, αργοπορημένες κ.ά) οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν και το άγχος των τεστ, καθώς κωφεύουν επιδεικτικά στις εκκλήσεις μας Πολιτεία και Δήμος.

Το να κλείνει ένα τμήμα σχολείου και να αφήνονται όλοι στον αυτόματο πιλότο, είναι ο μόνος σχεδιασμός που έχουμε αντιληφθεί να υπάρχει.

Η πρόληψη έχει μπει στην κατάψυξη και βλέπουμε μόνο οριζόντια μέτρα να επιτείνονται, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας κ.ά.

Ο ΕΟΔΥ δεν είναι η πλέον προσβάσιμη τηλεφωνικά υπηρεσία και οι προϋποθέσεις και οι χρόνοι απόκρισης για ραντεβού και αποτελέσματα εξέτασης στα δημόσια ιατρεία είναι εντυπωσιακά αργοί. Τα δυσάρεστα αποτελέσματα εμφανή, όπως εμφανείς και οι ευθύνες!

Επιπλέον, υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να περιμένουν τα ανακλαστικά του Κράτους να λειτουργήσουν, γιατί πχ ζητείται από την εργασία τους αρνητικό τεστ για να εργαστούν μετά από εμφάνιση κρούσματος στην τάξη του παιδιού τους.

Για μία ακόμη φορά το βάρος και το άγχος πέφτει στην ελληνική οικογένεια!

Ως ΔΣ, ζητήσαμε, διεκδικήσαμε, φωνάξαμε για δωρεάν τεστ στα σχολεία.

Δεν είναι δυνατόν να είναι κρούσμα πχ δάσκαλος και να μην είναι αυτονόητη η εξέταση των μαθητών του και των συναδέλφων του.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει καραντίνα ο μαθητής αυτού του τμήματος, αλλά όχι το αδερφάκι του και να μην προβλέπεται κανένα δημόσιο δωρεάν τεστ.

Πολλά τα παραδείγματα που δημιουργούν ανασφάλειες στους γονείς. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από ….τις τεράστιες μασκούλες, που μοιράστηκαν στα παιδιά μας. Είμαστε μόνοι μας σε αυτή την ιστορία!

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «αλίμονό του που δεν έχει νύχια να ξυστεί»!

Προκειμένου να ελαφρώσουμε λίγο το βάρος των οικογενειών που ωθούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την εξέταση, προχωρήσαμε, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ Ω ΑΠ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, σε διερεύνηση και λήψη προσφορών από τρία διαγνωστικά κέντρα του Δήμου μας, προκειμένου να λάβουμε μια προσφορά για τα μέλη μας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης καταλήξαμε στην προσφορά που επισυνάπτεται και παρακαλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται, να ακολουθήσουν τη διαδικασία που περιγράφεται για την ταυτοποίησή τους ως δικαιούχους της προσφοράς.

Ευχαριστούμε πολύ τα διαγνωστικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας. Αν και θα προτιμούσαμε να είχαν ανταποκριθεί αυτοί που πρέπει και τα τεστ να ήταν παρεχόμενα ΔΩΡΕΑΝ!

Για μία ακόμη φορά, τραβάμε κουπί…..

Προτρέπουμε τους συλλόγους μέλη μας να ενημερώσουν αφενός τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους για την προσφορά, αλλά και να έχουν, όπως πάντα, οξυμένη την αντίληψή τους, ούτως ώστε αν υπάρχουν οικογένειες που πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και δεν δύνανται ούτε για αυτό το εκπτωτικό ποσό, να συμβάλλουν κατά το δυνατόν σε αυτό, απαιτώντας το, καταρχάς, από τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                    Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας          Μαρία Δημητροπούλου

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here