Εκτός της λίστας για την δεύτερη δόση της έκτακτης ενίσχυσης λόγω της πανδημίας ο Δήμος Ηλιούπολης

Εκτός της λίστας των 119 δήμων στους οποίους δόθηκε η δεύτερη δόση της έκτακτης ενίσχυσης λόγω της πανδημίας έμεινε ο Δήμος Ηλιούπολης.

Ο λόγος για τους οποίους ο Δήμος δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα, ήταν οι χαμηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος υπέβαλλε κανονικά τα οικονομικά του στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, όπου οι αρμόδιοι αξιολογούν τον κάθε δήμο ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου, «η κατανομή της δεύτερης δόσης, ύψους 40.000.000 δεν έγινε οριζόντια, αλλά κατόπιν αξιολόγησης των οικονομικών στοιχείων που είχαν υποβάλει οι Δήμοι ως τις 1 Ιουλίου και συγκεκριμένα με βάση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται μετά από αίτημα των Δήμων για έκτακτη επιχορήγηση αλλά την διενεργεί αυτεπαγγέλτως το ΥΠ.ΕΣ αξιολογώντας όσα σας προανέφερα»

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δόση των 75 εκατ. ευρώ  από το ΥΠΕΣ ήταν ένα οριζόντιο μέτρο που αφορούσε όλους τους Δήμους της χώρας. Ωστόσο, η δεύτερη δόση κατεβλήθη μόνο σε 119 δήμους, με βάση οικονομικά κριτήρια.

ilioupolinews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here