«Δώσε Ζωή. Είναι στο Αίμα σου»

0
272

O Δήμος διοργανώνει Αιμοδοσία σε συνεργασία με το «ΣΩΤΗΡΙΑ», με θέμα «Δώσε Ζωή. Είναι στο Αίμα σου», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Καλλιπόλεως 59 & Αγίας Σοφίας),9.00 π.μ. – 2:00 μ.μ..

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας είναι μεγάλες. Οι ποσότητες αίματος που καταναλώνονται ετησίως ξεπερνούν τις 600.000 μονάδες. Θύματα ατυχημάτων, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, καρκινοπαθείς, ασθενείς με νοσήματα του αίματος, μεταμοσχευμένοι και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, χρειάζονται το αίμα και παράγωγά του.

Η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς ατόμου διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος! Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο από 18 έως 60 ετών, τρεις – τέσσερις (-4) φορές το χρόνο αφού προηγηθεί διάστημα τριών (3) μηνών μεταξύ των αιμοδοσιών.

Η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί πέντε έως δέκα (5-10) λεπτά. Ο αιμοδότης δεν αισθάνεται πόνο, ενώ πρέπει να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα τρεις (3) ώρες πριν την αιμοδοσία.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ «ΔΩΣΕ ΖΩΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ»

dimosbyrona.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here