Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας αρωγός στην καθημερινότητα του πολίτη με νέα σύγχρονα ποδήλατα

0
9

Μια σειρά από κινήσεις που έχουν στόχο να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον ουσιαστικό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, που είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και η αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης, πραγματοποιεί σταδιακά ο Δήμος Αθηναίων.
Σε αυτό το πλέγμα των δράσεων που αλλάζουν την μέχρι σήμερα φιλοσοφία της Δημοτικής Αστυνομίας με έμφαση στην άμεση ανταπόκριση, την προσβασιμότητα και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για κάθε πολίτη, εντάσσεται η κυκλοφορία, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια στους δρόμους της Αθήνας, 20 νέων σύγχρονων ποδηλάτων που εξασφαλίζουν την παρουσία της σε μεγαλύτερο εύρος γειτονιών.

Το ποδήλατο, ένα μέσο που μπαίνει όλο και περισσότερο στην ζωή των ανθρώπων όλων των μεγαλουπόλεων του πλανήτη, φιλικό στο περιβάλλον και με δυνατότητα- κινούμενο με μεγάλη ευελιξία -να φτάσει σε όλες τις γωνιές της Αθήνας, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που τίθεται στην διάθεση των Δημοτικών Αστυνομικών .

Τα 20 νέα ηλεκτρικά αλλά και συμβατικά ποδήλατα με τον συστηματικό σχεδιασμό που έχει γίνει περιπολούν ήδη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας , σε πλατείες και σε πεζόδρομους από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες .

Οι περιπολίες των ποδηλατων από την Δημοτική Αστυνομία, πέρα από την πρακτική σημασία τους , στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους περιβαλλοντικούς , οικολογικούς αλλα και κυκλοφοριακούς.

Οι ποδηλάτες- δημοτικοί αστυνομικοί , έχουν την δυνατότητα στις περιπολίες τους να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους. Μεταξύ άλλων, επιβλέπουν την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές στολές και παπούτσια, αντιανεμικά κ.α.) ενώ τα ηλεκτρικά – οικολογικά ποδήλατα έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα και ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here