Δήμος Βύρωνα: Σε διαβούλευση τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα

1
179

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις του η μελέτη για την ανάπλαση και πλήρη αναμόρφωση της πλατείας Φατσέα.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός της Πλατείας Φατσέα με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας πλατείας φιλικής προς το περιβάλλον, προς τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά, η οποία παράλληλα θα συμβάλει και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Παράλληλα η ανάπλαση μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, στην καλύτερη δυνατή χρήση της πλατείας, τόσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει: καθιστικά με κερκίδες που δημιουργούν φιλόξενες γωνίες, στεγασμένες από βιοκλιματικές πέργκολες, ειδικά υπερυψωμένα deck για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, πίδακες νερού κ.α. (δείτε τα σχέδια παρακάτω).

Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκε την πλατεία Φατσέα την Παρασκευή και έκανε μια πρώτη παρουσίαση της μελέτης (επισυνάπτονται φωτογραφίες). Επίκεινται νέες συναντήσεις της δημοτικής αρχής με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων εντός της εβδομάδας.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους συμπληρωνοντας την φόρμα διαβούλευσης που θα βρείτε εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρειάζεται να γίνονται αναπλάσεις κ ανανεώσεις κ βελτιώσεις στις πλατείες . ελπίζω κάποτε να ασχοληθούν κ με τον έρημο τον παιδότοπο της οδού Βουτζά που έχει εγκαταληφθεί στο έλεος της βρωμιάς κ της εγκατάλειψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here