Δήμος Βύρωνα-Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων σε άπορους, ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD

0
83

Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (FEAD/TEBA), μοίρασε προϊόντα ΤΕΒΑ  (νωπά και ειδη παντοπωλείου), την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στα Θέατρα Βράχων, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Η προσέλευση των πολιτών έγινε σύμφωνα με την ώρα που αναγραφόταν σε γραπτό μήνυμα, για να αποφεύγεται  ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις. Τα Θέατρα Βράχων επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος.

Η διανομή τροφίμων θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο και θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ημερομηνία.

Η προβλεπόμενη διαδικασία

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ και είναι εγγεγραμμένοι έως 31/11/2020.

Οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους ταυτότητα, την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και κάποιο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει τη μέρα διανομής, μπορεί να τα παραλάβει άλλο πρόσωπο εφόσον έχει εξουσιοδότηση (Δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής).
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προϊόντων παρακαλούνται οι δικαιούχοι να έχουν μαζί τους καρότσι λαϊκής ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλέξουν για τη μεταφορά των προϊόντων  τους από το σημείο διανομής. 

Αν οι ωφελούμενοι δεν προσέλθουν την ημέρα της διανομής τα νωπά προϊόντα θα διανεμηθούν σε δομές συσσιτίων και τα τυποποιημένα θα επιστραφούν στις αποθήκες της Περιφέρειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.

Για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 παρακαλούμε όλους τους δημότες να χρησιμοποιούν σωστά τις  μάσκες τους και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες  στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας), τηλ.: 210-76 24 403 / 210-7660202.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here