Δημήτρης Γραικός: “Τον σκότωσε ο…” Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγός του!

0
267

Εξακολουθεί να ισχυρίζεται μέσα από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο δράστης πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Δημήτρη Γραικό και πως ο θάνατός του επήλθε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν.

Αυτό που εξοργίζει όμως περισσότερο τους συγγενείς και ειδικότερα τη σύζυγό του, η οποία σπάει τη σιωπή της!

Συγκλονίζει η σύζυγός του Γραικού μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον κτηνώδη τρόπο που βρέθηκε ο σύζυγός μου. Σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι γιατί μετά από δυόμιση χρόνια σίγουρα όλα τα περιμέναμε. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι τον σκότωσε με ένα μαχαίρι, μία και κάτω. Δεν υπέφερε. Ή με όπλο. Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από το μυαλό μου, αυτή η φρίκη, όταν σκέφτομαι τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, δεν ξέρω, με στενοχωρεί πάρα πολύ, κι εμένα και τα παιδιά μου. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος θάνατος»

Η Δέσποινα Γραικού, δεν μπορεί να διανοηθεί τα 1000 πρόσωπα του εμπόρου κρεάτων που υποτίθεται πως βοηθούσε στις έρευνες των αρχών, επικοινωνούσε μαζί τους, έδειχνε ενδιαφέρον: «Έπαιρνε τον ανιψιό του συζύγου μου τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάνε οι έρευνες, αν έχουμε κανένα νέο και κρίμα τον άνθρωπο. Και μένα με είχε πάρει μία φορά αν έχω καμία εξέλιξη αν έχω μάθει τίποτα, όχι μόνο κυνικότητα, θράσος και συνεχίζει και το ίδιο έχω μάθει κι εκεί που κρατείται. Συνεχίζει να είναι κυνικός, το παίζει τρελός, τι να πω»

Ο ρόλος του ΑΠΘ στην εξιχνίαση της δολοφονίας

Στο κάδρο των υπόπτων ο 46χρονος από την πρώτη στιγμή κατάφερνε να μη λυγίζει και να παραπλανά τις αρχές. Μέχρι που ζητήθηκε η συνδρομή ομάδας του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ που με ειδικό εξοπλισμό σάρωσαν την κτηνοτροφική μονάδα κι έτσι εντοπίστηκαν θαμμένο το αυτοκίνητο του Γραικού και η σωρός του.

«Χωρίς τη συμβολή αυτών των ανθρώπων δεν θα βρίσκαμε ποτέ τίποτα», τονίζει η κ. Γραικού.

Περίπου δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Γραικού η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο με το σκεπτικό της οικειοθελούς αποχώρησης του κτηνοτρόφου σε γειτονική χώρα. Η οικογένεια του 59χρονου όμως έκανε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης κι έτσι η υπόθεση έφτασε στις ανακριτικές αρχές)

Υπήρχαν συνεργοί;

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του κτηνοτρόφου κάνει λόγο και για συνεργούς που μπορεί να βοήθησαν το δράστη να εξαφανίσει κάθε ίχνος του κτηνοτρόφου.

Ο έμπορος κρεάτων θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Δολοφονία Γραικού: Έτσι βρέθηκε το θαμμένο αυτοκίνητο!

Ο επικεφαλής της ομάδας του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Τσόκας, που συμμετείχε με την ομάδα του στις έρευνες για τον εντοπισμό του θαμμένου αυτοκινήτου του Γραικού,μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο καθηγητής εφαρμοσμένης τεχνολογίας ανέφερε πως το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στην ομάδα του ζητώντας τεχνολογική συνδρομή, για τον εντοπισμό μεγάλου μεταλλικού αντικειμένου στο υπέδαφος. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε οργανωθεί για να πραγματοποιηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω δυνατών βροχοπτώσεων.

Τελικά την Πέμπτη 1 Μαΐου η αστυνομία οδήγησε την ομάδα των επιστημόνων στον στάβλο του εμπόρου, υποδεικνύοντας σαν περιοχή έρευνας μια ακτίνα περίπου πέντε στρεμμάτων.Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο μαγνητικής ακτινογράφησης του υπεδάφους, που αποδείχτηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Η έρευνα, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, κατέδειξε δύο σημεία ενδιαφέροντος. Το ένα έκρυβε μπετόβεργες και το δεύτερο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Όπως δημοσίευσε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, τα στελέχη του εργαστηρίου τοποθέτησαν ειδικά μηχανήματα -όπως περίπου αυτά που είχαν βάλει στην Αμφίπολη-, με τα οποία προχώρησαν στη γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση, πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού του 59χρονου επιχειρηματία, θαμμένο σε μεγάλο βάθος, σε θέση ανατροπής, ενώ από πάνω είχε τοποθετηθεί κοπριά.

Η νεκροτομή

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν οι συγγενείς, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Όπως εξήγησε λόγω των συνθηκών του εδάφους που ήταν υγρό, η σορός δεν αποσυντέθηκε κι έτσι υπήρξε πλήρης εικόνα για το πώς επήλθε ο θάνατος που ήταν βίαιος, αλλά δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη Μπάμπης Αποστολίδης ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Δεν είμαι ενήμερος για τη δικογραφία, μίλησα για λίγο με τον εντολέα μου και μου είπε πως πάνω στον καβγά που είχε με τον Γραικό, επήλθε ο θάνατος του. Του εξήγησα πως αυτά που έκανε αργότερα, ήταν χειρότερα από αυτά που έκανε μέχρι να επέλθει ο θάνατος. Θα μιλήσω μαζί του, θα ακούσω τι έχει να μου πει και θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία του».

Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη το πρωί.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη Μπάμπης Αποστολίδης ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Δεν είμαι ενήμερος για τη δικογραφία, μίλησα για λίγο με τον εντολέα μου και μου είπε πως πάνω στον καβγά που είχε με τον Γραικό, επήλθε ο θάνατος του. Του εξήγησα πως αυτά που έκανε αργότερα, ήταν χειρότερα από αυτά που έκανε μέχρι να επέλθει ο θάνατος. Θα μιλήσω μαζί του, θα ακούσω τι έχει να μου πει και θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία του».

Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη το πρωί.

Αυτός είναι ο δολοφόνος του Γραικού: Μαζί με την Νικολούλη αναζητούν το θύμα!
Η είχε κάνει τη διαδρομή από το σημείο που εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Γραικόςμε τον άνθρωπο που ομολόγησε τη δολοφονία του.

Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε όλα όσα είχε περιγράψει τον Φεβρουάριο του 2019 στην κάμερα του “Τούνελ”!

youweekly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here