Δίκη Χρυσής Αυγής – Ιστορική απόφαση. Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Presiding judge Maria Lepenioti speaks at the beginning the trial of leaders and members of the Golden Dawn far-right party in a court in Athens, Greece, October 7, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και άλλα κορυφαία στελέχη. Διακόπηκε λόγω των μολότοφ και των χημικών η δίκη.

Για την εγκληματική οργάνωση, για τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του και το αν θα πάνε φυλακή για τις επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονίες. Για τα χέρια που μπορεί να χαιρετούσαν ναζιστικά αλλά ήταν “καθαρά” (όπως είχε πει κάποτε) αλλά που στα αλήθεια είχαν βαφτεί με αίμα.

Η ώρα της κρίσης της ελληνικής δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή έφτασε μετά από 5, 5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας

Το δικαστήριο ανακοινώνει την ετυμηγορία του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Ήδη η πρόεδρος πως κρίνεται ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και έκρινε ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Κούζηλο, Αρβανίτη, Γρέγος, Ζαρούλια, Ζησιμόπουλος, Κουκούτσης, Αλεξόπουλος, Ματθαιόπουλος.

newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here