Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου: Είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί η έκταση της υπόθεσης του serial killer

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κύπρου χαρακτήρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου το φαινόμενο των φόνων γυναικών από τις Φιλιππίνες οι οποίες είχαν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα. Είπε πως η έκταση αυτής της υπόθεσης είναι πρόωρο να εκτιμηθεί.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν ερωτήματα σε σχέση με τον χειρισμό των καταγγελιών για την εξαφάνιση αυτών των γυναικών και εξέφρασε κατανόηση για τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας «που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».

Διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα διερευνήσει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί και εκεί όπου διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα.

«Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν», είπε.

Ζήτησε την κατανόηση των ΜΜΕ και της κυπριακής κοινωνίας, καθώς, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση και η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων. «Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα μέλη μας, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεών τους», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική ξεκίνησε από το πρωί τις έρευνες στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού με την συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει ρομποτικές υποβρύχιες κάμερες. Στο φράγμα όπου αναζητείται η σορός της εξαχρονης επιχειρούν δύτες των ΟΥΚ μαζί με τους πυροσβέστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here