Απάντηση της δημοτικής αρχής στην αναγγελία αποχώρησης της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο

0
4

Στις 2 Οκτωβρίου οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στέλνοντας επιστολή προς τον κύριο Πλακίδα  προειδοποίησαν για την αποχώρηση τους από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας διότι στην ημερήσια διάταξη απουσίαζε η συζήτηση για ανάκληση-ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της 14-9-2020 για την έγκριση παροχής υπηρεσίας για εργασίες συντήρησης δενδροστοιχιών από ιδιώτη.

Νωρίς το μεσημέρι έφτασε στα χέρια μας η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου:

“Αξιότιμοι κοι σύμβουλοι,

Σχετικά με το από 17-9-2020 αίτημά σας, σας υπενθυμίζω ότι ζητούσατε ως πρώτο βήμα την ανάκληση – ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και “αφού ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση, το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Κατά συνέπεια, σεβόμενος το αίτημά σας, δεν μπορούσα να συμπεριλάβω εξαρχής το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπερνώντας λοιπόν τα περί νομικής και δημοκρατικής υποχρέωσής μου, σας υπενθυμίζω ότι, χωρίς απειλές για αποχή από τη συνεδρίαση, έχετε με βάση τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαίωμα να φέρετε οποιοδήποτε θέμα ως έκτακτο και να συζητηθεί άμεσα.

Αν παρά ταύτα δεν θέλετε να κάνετε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, θα θέσω το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5-10-2020.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here