Αντισεισμικοί έλεγχοι – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: Επικίνδυνα ευρήματα σε σχολεία του Βύρωνα

0
321

Επικίνδυνα ευρήματα εντοπίστηκαν στον πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο σε ορισμένα σχολεία του Βύρωνα, τα οποία μάλιστα ο Δήμαρχος «απέκρυψε συνειδητά από τα μέλη της ΔΕΠ», σύμφωνα με επιστολή εκπροσώπου του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε, ο οποίος μάλιστα για το λόγο αυτόν αρνήθηκε να παραστεί στη σημερινή συνεδρίασήR0;

Σύμνφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ, οι εκπαιδευτικοί ζητούν  «εδώ και τώρα ενημέρωση για τα αποτελέσματα του δευτεροβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου που έγινε, τα οποία έχουμε ήδη ζητήσει αρκετές φορές, καθώς και το πρόγραμμα διενέργειας του ελέγχου αυτού σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίχτηκε στο ψήφισμα της Ένωσης Γονέων το οποίο στήριξε και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Η επιστολή διαμαρτυρίας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΠ Δήμου Βύρωνα,

Κυρίες και Κύριοι Μέλη της ΔΕΠ,

δηλώνουμε ότι ο εκπρόσωπός μας δε θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της ΔΕΠ Δήμου την Πέμπτη 11/5/202 διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα των επικίνδυνων ευρημάτων που εντοπίστηκαν στα 1ο και 6ο Δημοτικών και των 2ου, 5ου, 8ου, 9ου συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΕΠ 2/2/2023 συζητήθηκε το θέμα του πρωτοβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων μας, ο κύριος Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΠ απέκρυψε συνειδητά από τα μέλη της ΔΕΠ τα σοβαρά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί (σεισμογενή ρωγμή στο 1ο Δημοτικό… και κίνδυνος για εκτινάξεις στο 6ο…).

Στην ουσία ο κ. Δήμαρχος θέλει Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να μην έχει καμία φωνή.

Έ, λοιπόν είναι γελασμένος και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος και όσοι άλλοι νομίζουν το ίδιο. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» δεν έγινε ποτέ και σε κανέναν γλάστρα, έχουμε πάντα φωνή και θέσεις που συμφέρουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και πάνω απ’ όλα έχουμε το νου μας στο παιδί γι’ αυτό υπάρχει ελπίδα.

Λόγω αυτής της στάσης της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΠ ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στη ΔΕΠ Δήμου Βύρωνα δε θα παραστεί στη συνεδρίασή της 11/5/2023.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι ζητάμε εδώ και τώρα ενημέρωση για τα αποτελέσματα του δευτεροβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου που έγινε, τα οποία έχουμε ήδη ζητήσει αρκετές φορές, καθώς και το πρόγραμμα διενέργειας του ελέγχου αυτού σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίχτηκε στο ψήφισμα της Ένωσης Γονέων το οποίο στήριξε και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι με βάση και τα αποτελέσματα του δευτεροβάθμιου ελέγχου θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here