Αίτημα του Δημάρχου Βύρωνα για τη διεξαγωγή τεστ για covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

0
12

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έστειλε ο Γρηγόρης Κατωπόδης, ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού covid- 19 σε μαθητές και καθηγητές, κάτι που αποτελεί αίτημα, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και των γονέων και κηδεμόνων.

Όπως τονίζει ο τα τεστ αυτά μπορούν να διεξαχθούν και με την ευθύνη του Δήμου Βύρωνα, εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας.

Ο σημειώνει χαρακτηριστικά στις επιστολές του:

«Έχουμε επωμιστεί οικονομικά βάρη που μας δυσκολεύουν και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με περιορισμένο πολλές φορές προσωπικό, καθώς το αίτημά μας για την πρόσληψη 0 επιπλέον εργαζόμενων για τον καθαρισμό των σχολείων δεν εγκρίθηκε τελικά στο σύνολό του, όπως σας ενημέρωσα σχετικά με την από 9-9-2020 επιστολή μου. Έχουμε, επίσης, πραγματοποιήσει δαπάνη για σύμβαση με διαγνωστικό κέντρο για την κάλυψη των σχεδόν 500 εργαζομένων μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα σε τυχόν κρούσμα και να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη εργαζόμενου ανακύψει.

[…] Όπως αντιλαμβάνεστε, το οικονομικό βάρος για μία τέτοια κίνηση είναι αδύνατον να καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα και ο Βύρωνας είναι μία από τις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα μαθητών ανά τάξη, όπως έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει και το Υπουργείο Παιδείας».

Δείτε εδώ την επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Δείτε εδώ την επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here