Άδεια Κουφοντίνα: Νέο «όχι» από την Εισαγγελέα Βόλου

Σύμφωνα με την νέα εισαγγελική πρόταση το αίτημα για τη χορήγηση έβδομης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να απορριφθεί (και πάλι) με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει μεταστροφή του κρατούμενου στην συμπεριφορά του

Για δεύτερη φορά, εντός 15 ημερών, η αρμόδια εισαγγελέας εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, την απόρριψη της χορήγησης έβδομης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η πραγματοποίηση νέας εισαγγελικής πρότασης κρίθηκε αναγκαία λόγω της ισχύος από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 του νέου Ποινικού Κώδικα καθώς πλέον έχει εκλείψει ο λόγος της άσκησης σε βάρος του κακουργηματικής δίωξης για στάση κρατουμένων.

Το αδίκημα αυτό με τον νέο Ποινικό Κώδικα μετατράπηκε σε πλημμέλημα επομένως δεν αποτελεί κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την νέα εισαγγελική πρόταση το αίτημα για τη χορήγηση έβδομης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να απορριφθεί (και πάλι) με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει μεταστροφή του κρατούμενου στην συμπεριφορά του («έλλειψη ηθικής βελτίωσης»).

Κατά πληροφορίες, προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού η εισαγγελική αρχή αναφέρεται στις ευχαριστίες του Δημήτρη Κουφοντίνα σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων, αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» .

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα συνεδριάσει, εκ νέου, για το ζήτημα μεθαύριο Τετάρτη Ιουλίου 2019.

newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here