1520 Σε 24ωρη βάση: Αυτός είναι ο 4ψήφιος αριθμός για τα μέτρα και τις μετακινήσεις αν έχετε απορίες για την έξοδο σας

0
16

Ποιες επιλογές υπάρχουν και με ποιο τρόπο θα κυκλοφορούμε νόμιμα και με ασφάλεια.

Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 πρέπει να απευθύνονται όσοι πολίτες επιθυμούν διευκρινίσεις σχετικά με τους κωδικούς μετακίνησης και τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα.

Ο τετραψήφιος 1520 που χρεώνεται ανάλογα με τον πάροχο, έχει τέσσερις επιλογές που αφορούν απορίες του κοινού σχετικά με τα μέτρα, την τήρηση από επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις ενώ η επιλογή 4 αφορά όσους θέλουν να μιλήσουν με εκπρόσωπο.

Η ενεργοποίηση του τετραψήφιου
Σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σε του Υπουργείου: “Το 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ενεργοποιηθεί σε 24ωρη βάση για καταναλωτές και επιχειρήσεις παρέχοντας επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα της αγοράς”.

Στη γραμμή καταναλωτή, τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρέπει να καλούν, όσοι πολίτες επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης τους στις περιοχές της χώρας αλλά και γενικότερα για τα μέτρα αποστασιοποίησης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο παραπάνω τηλεφωνικός αριθμός είχε “επιστρατευτεί” και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας από την περασμένη Άνοιξη, βοηθώντας τους πολίτες να καταλάβουν αλλά και να εφαρμόσουν καλύτερα τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση, σχετικά με τον κορωνοϊό.

Έκκληση να μην καλούν το 100
Από την άλλη, οι πολίτες είναι καλό να μην καλούν για τυχόν απορίες που έχουν για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τον τηλεφωνικό αριθμό της Άμεσης Δράσης, δηλαδή το 100, καθώς έτσι, απασχολείται άσκοπα το προσωπικό της αστυνομίας, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση, αλλά για την εφαρμογή των μέτρων. Εξάλλου, κάθε καθυστέρηση από το 100, σε ανταπόκριση τηλεφωνήματος πολίτη, που βρίσκεται σε ανάγκη, ίσως έχει σημαντικές συνέπειες.

Για αυτό λοιπόν, για πληροφορίες σχετικά με τα SMS, τον τρόπο αποστολής μηνύματος, τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε, στις περιοχές που βρίσκονται σε lockdown, αλλά και γενικότερα για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, απευθυνόμαστε όχι στο 100, αλλά στον αριθμό 1520.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here